Last news in Fakti

13 Април, 2023 17:01 4 990 4

Най-разпознаваемите автомобилни емблеми са...

  • автомобилни емблеми-
  • марки-
  • разпознаваемост
Най-разпознаваемите автомобилни емблеми са... - 1

Според скорошно проучване на American Trucks, половината от анкетираните американци смятат, че Tesla има най-доброто и най-разпознаваемо лого сред големите автомобилни производители.

Логото на компанията обаче заема трето място, като се нарежа зад емблемите на BMW (61%) и Audi (51%) и пред тези на Toyota (46%) и Honda (44%). Това сочи проучване, направено от Autoevolution .

Tesla има едно от най-известните и най-обичаните лога сред големите производители на автомобили. Въпреки факта, че това е сравнително нова марка, тя стана по-разпознаваема именно заради емблемата си, при това повече от доказани автомобилни производители.

В същото време, за разлика от други компании, Tesla не харчи огромни суми за реклама, се отбелязва в проучването. Експертите отдават разпознаваемостта на емблемата и на факта, че е изработена в минималистичен стил.

Освен това по време на проучването респондентите са помолени да нарисуват емблеми на производителите на автомобили по памет. Тук те бяха по-малко точни в представянето на марката Tesla в сравнение с емблемите на други автомобилни компании.

Най-запомнящите се марки в автомобилната индустрия са тези на BMW, Subaru и Nissan. Следват марките Ford, Kia и Chevrolet. Интересно е да се отбележи, че повечето от рисунките включват старото лого на Kia, а емблемата на Mercedes-Benz е извън челната десетка.

Най-разпознаваемите автомобилни емблеми са...


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    13 5 Отговор
    Фалшиво е. Няма Москвич и Лада.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Забелязъл

    20 3 Отговор
    Много хора бъркат Хонда и Хюндай защото корейската марка имитира логото и името на японската.
  • 4 Той

    22 1 Отговор
    Най-разпознаваемата емблема по света обаче е на Мерцедес,в Краварстан са малко тъпички,те не са критерий за социологическо изследване!!!!!!!