Last news in Fakti

12 Април, 2023 12:37 7 212 9

Не купувайте тези автомобили, ако не искате да загубите много пари още след първата година

  • автомобили-
  • цени-
  • обезценка

Това са колите, които губят повече от стойността си по време на продажбата

Не купувайте тези автомобили, ако не искате да загубите много пари още след първата година - 1

Експертите от iSeeCars направиха подробен анализ на пазара на употребявани автомобили и посочиха 20 модела, които губят повече от стойността си, в сравнение с останалите коли при препродажба.

Според статистиката новите автомобили поевтиняват средно с 8.1% през първата година след покупката. Вече ви разказахме за тези, които губят най-малко от цената си и дори поскъпват след първата година, а сега обръщаме внимание на едногодишни модели с най-голяма обецценка.

За тази класация експертите проучват повече от 8.9 милиона нови и употребявани коли, произведени през 2021 г. и 2022 г., които са били пуснати за продажба от февруари до март 2023 г. Ето и 20-те модела, които са по-евтини от останалите.

Не купувайте тези автомобили, ако не искате да загубите много пари още след първата година


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    29 6 Отговор
    Ето ви едно нестандартно мнение:

    Винаги съм се изумявал на точно тази гледна точка "колко пари губи" някой си дали за коли, дали за телефони и изобщо за всяко нещо. Животът е за да се живее, парите за да се харчат. Разбира се, почти всички трябва да правим компромиси с едно и второ нещо, но не трябва да се вторачваме във всяка стотинка, която сме можели да спестим. Човек трябва да разполага с това, което има по начин, по който го кара да се чувства добре. За мен лично е без значение дали ще "загубя" 50% от стойността на автомобила като нов. Когато го купувам не мисля за вторичната продажба, а само за това да успея да взема най - доброто за сумата, с която разполагам. Карам си го, радвам му се и не мисля толкова за след 3 - 5 години, когато ще реша да го сменя, защото кой - знае, може и да не доживея до тогава. Така вместо да съм се наслаждавал на момента съм живял последните си дни с притеснение за бъдеще, което дори няма да дойде за мен.
    Лично мнение.
  • 2 Гост

    15 4 Отговор
    Който е решил и има възможностите да си купи нов автомобил, не го интересуват някакви флуктуации от сорта на +/- 5% в стойността след 3 години. Избира си го така, че да е максимално пригоден за начина му на живот и семейното му положение например, специфицира си го с любимия цвят и джанти и избира оборудване, което ще ползва. Особено пък при премиум автомобили като S-класа или пета серия, има толкова много опции, че всяка кола е уникална комбинация от екстри и цветове, които изразяват индивидуалността на първия собственик.

    Коментиран от #3

  • 3 Браво бе ТУПАН!!!

    2 11 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Два поста си на..какал да благославяш комунистите които си купуват "лоши коли" от "лошия запад"???

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лексус#1

    8 6 Отговор
    Нищо ново, 90% немски каруци
  • 9 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Браво бе ТУПАН!!!":

    Нямам представа с какви комунисти ме свързваш и кой какво е писал със същия никнейм. Ползвам генеричен и анонимен никнейм, защото не искам да имам идентичност в тази клоака от неграмотни и емоционални коментари.