Отидете към основна версия

22 779 7

Най-скъпата кола в mobile.bg е с цена от почти 4.2 млн. лева

  • mclaren-
  • elva-
  • mobile.bg

Периодично ви разказваме за най-интересните обяви, които се публикуват в картотеката на най-големия сайт за автомобили у нас. Днес, ще спрем вниманието ви на най-скъпата обява към момента.

Става дума за изключително рядка модификация на производителя на суперкари McLaren. Автомобилът, който е с мощност от 814 конски сили се нарича McLaren 720 S Elva и се предлага на българските клиенти за сумата от 3 488 100 лв., като тази цена е без ДДС.

Спортната кола с отворен покрив е вдъхновена от състезателните такива автомобили, разработени от Брус Макларън през 60-те години. Интересно е още, че от тази лимитирана серия са произведени само 149 екземпляра.

Първата такава кола се появява на бял свят през 2019 година, като цената и тогава е $1,690,000 - сума, равняваща се приблизително на 3.1 млн. лева. Нормално, колата, предлагаща се у нас, е по-скъпа.

Тя е чисто нова, не се намира на територията на страната, но от автокъщата уверяват, че могат да я доставят в най-кратки срокове. Като се прибави и 20-процентният данък добавена стойност, то сумата достига до почти почти 4.2 млн. лв. Повече, вижте ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.

Свързани новини