Last news in Fakti

23 Април, 2020 11:13 6 934 16

Българинът, направил най-бързия McLaren, показа един от първите регистрирани екземпляри (ВИДЕО)

  • алекс алексиев-
  • mclaren-
  • speedtail
Българинът, направил най-бързия McLaren, показа един от първите регистрирани екземпляри (ВИДЕО) - 1

Вече сме ви разказвали за Алекс Алексиев - българинът направил най-бързия McLaren в историята на компанията. Сега, талантливият дизайнер ни изпрати едно интересно видео, което в последствие публикува и в Instagram, показващо един от първите регистрирани екземпляри на Speedtail. От видеото се вижда и това едва ли учудва някой, че колата ще бъде позиционирана в Близкия Изток и по-конкретно в Бахрейн.

Българинът, направил най-бързия McLaren, показа един от първите регистрирани екземпляри (ВИДЕО)

Ще припомним, че от автомобила с име Speedtail ще бъдат направени 106 бройки - точно толкова, колкото са произведени от неговия идеологичен предшественик F1. Колата е съхранила култовия триместен салон от F1, задвижва се от хибриден силов тракт с мощност 1 050 конски сили и развива скорост от над 400 км/ч. Цената на всеки един от екземплярите е 2.1 млн. щатски долара, а както е видно от клипчето, клиентите вече започват да си ги получават.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чочо

    5 14 Отговор
    Пич къде са и крилата при тази скорост това чудо едва ли ще остане на земята?
  • 2 Ха ха ха ха ха ха

    24 9 Отговор
    Аййййдееее пак сме номер едно в света и ПАК света няма хал хабер за това !
    🤣🤣🤣

    Коментиран от #10

  • 3 Хехе

    6 38 Отговор
    И кво е направил тоя тъпaк нарисувал скици.Смех

    Коментиран от #6

  • 4 Кофти

    18 1 Отговор
    Това не е автомобил, а играчка за милиардери.
  • 5 Сиджимко

    20 0 Отговор
    Освен колата,ме впечатли нареждането на паветата под нея.Да дойде този,който ги е редил да учи нашите " майстори"
  • 6 МВР

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хехе":

    Ти си за смех.
  • 7 Ха ха ха ха ха ха

    7 6 Отговор
    От McLaren знаят ли какво е България?
  • 8 HitDobavki Net

    2 8 Отговор
    Прекрасни тасове на предните джанти! Ще си поръчам и аз!
  • 9 kirumo

    20 2 Отговор
    Aлeкc нe e "нaпрaвил" нaй-бързия MсLаrеn. Тoй e eдин oт десетките кoитo зaeднo ca гo нaпрaвили. Тoй e eдин oт cтaрши дизaйнeритe, нo нe e глaвeн дизaйнeр. Да не говорим, че дизайна е само една част от автомобила, като си има и екип инженери, които правят двигател, шаси, системи и много други неща по колата. Знaм, чe "рoдoлюбцитe" щe ми лeпят минуcи, нo фaктитe ca cи фaкти. Зa дa cмe oбeктивни, трябвa дa признaвaмe тeзи фaкти. Гришo нe e нaй-дoбрия тeниcиcт, Кубрaт Пулeв нe e нaй-дoбрия бoкcьoр и Ивет Лалова не е най-бързата бяла жена. И прeди дa мe oбвинитe в oмрaзa. Aз нe cъм хeйтър, aз cъм oбeктивeн.

    Коментиран от #11

  • 10 Kirumo

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха ха ха ха":

    Защо да сме номер едно? Защото имаме един главен дизайнер от 20 фирми за спортни автомобили със стотици дизайнери от целия свят?
  • 11 Гостенин

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "kirumo":

    За теб чашата винаги ще е наполовина празна. По-ведро бе човек, хората по света от нищо нещо правят, гордеят се и обясняват колко са велики за найдребното нещо, ти от нещо го изкарваш зорлем нищо. До кога така ще я караме, кой ни кара да сме такива ?

    Коментиран от #14

  • 12 Петър Петров

    4 1 Отговор
    Пълно е с недъгавци тука. Това не са тасове,това са дифузиори........ това не са павета, това са бетонови отливки. Ама и доста хора тука не са нормални, ама в България е нормално.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 kirumo

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Гостенин":

    Съгласен съм с теб. Приемам градивната критика и сега осъзнавам, че коментарът ми изглежда много песимистично, явно днес съм бил в по-лошо настроение, отколкото мислех. Конкретно за Алексиев : Това да е старши дизайнер на Макларън си е много голямо постижение само по себе си, но заглавието ми прозвуча сякаш той собственоръчно е проектирал Speedtail от начало, до край.
  • 15 Асмилан

    4 1 Отговор
    Макларън може да са по бързи от Ферари нооо удоволствието което ти дава един двигател v12 е не сравнимо 812 суперфаст е #1
  • 16 Асмилан

    3 1 Отговор
    Макларън може да са по бързи от Ферари нооо удоволствието което ти дава един двигател v12 е не сравнимо 812 суперфаст е #1