Отидете към основна версия

28 848 37

CR: Не си купувайте тези електромобили

  • електромобили-
  • надеждност-
  • класация

Най-ненадеждните електромобили са изброени в антикласацията на Consumer Reports

Два модела на Tesla попаднаха в списъка на най-малко надеждните електрически превозни средства. Той е съставен от Consumer Reports и показва какви електромобили не са препоръчителни за покупка.

Tesla Model S и Model X попаднаха в челната десетка, но първото поколение Hyundai Kona Electric се оказа най-ненадеждният електромобил. Втората позиция в тази антикласация е за Chevrolet Bolt EUV, следван от хечбека Chevrolet Bolt. Надеждността на модела X, класиран на четвърто място, също е по-лоша от средната за модерен нов автомобил.

Електрическият автомобил Polestar 2 заема пето място в класацията , следван от Jaguar I-Pace и Porsche Taycan. Tesla Model S се представя малко по-добре от Model X и се класира с номер осем. Списъкът с най-ненадеждните "акумулаторни" автомобили допълват Audi e-tron и пикапът Rivian R1T .

Любопитното е, че в същото време най-евтината Tesla - Model 3 - е начело в рейтинга за надеждност на същата организация Consumer Reports, съставен през декември 2022 г. въз основа на отзиви на собственици. Model 3 има най-малко проблеми, а подобна оценка получи и Nissan Leaf, който е разпространен и у нас.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.

Свързани новини