Last news in Fakti

19 Април, 2023 12:39 1 612 0

XPeng създаде платформа, която ще увеличи скоростта на зареждане на електрически превозни средства (ВИДЕО)

  • xpeng-
  • електромобили-
  • зареждане

Тя се характеризира с 50% увеличение на скоростта на зареждане на батерията

XPeng създаде платформа, която ще увеличи скоростта на зареждане на електрически превозни средства (ВИДЕО) - 1

Китайската компания XPeng подготвя за пускане кросоувър с наименование G6. Това е купеобразен автомобил с повишена проходимост, който ще бъде изграден на новата електрическа платформа SEPA 2.0. Интересното при нея е, че се характеризира с поддръжка на 800-волтова архитектура за зареждане.

Тази база ще бъде и в основата на други нови модели на марката, които ще се появят на пазара през следващите три години. Една от характеристиките на новата архитектура е 50% увеличение на скоростта на зареждане на батерията. Платформата е предназначена за автомобили с междуосие от 1 800 до 3 200 мм, което означава, че може да се използва за почти всеки тип автомобил.

XPeng създаде платформа, която ще увеличи скоростта на зареждане на електрически превозни средства (ВИДЕО)

Отбелязва се още, че използването на новата платформа ще намали времето за разработка на нови модели с 20%, както и ще намали производствените разходи, тъй като различните модели могат да имат до 80% общи взаимозаменяеми компоненти. Широкото използване на алуминий в нея пък ще увеличи устойчивостта на усукване на каросерията с 83% и в същото време ще направи автомобилите 17% по-леки, което ще се отрази положително както на тяхната безопасност, така и на качествата им при шофиране.

Представянето на кросоувър купето XPeng G6 на новата платформа SEPA 2.0 ще се състои в рамките на международното автомобилно изложение в Шанхай, което се провежда от 18 до 27 април, тази година.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА