Отидете към основна версия

4 490 24

Какво знаем за най-евтината Tesla

  • tesla-
  • евтин електромобил

Показани са първите рендери на модела

Tesla проведе поредна презентация за инвеститори, по време на която сподели плановете си за развитие на марката. Американският производител обаче не даде никакви конкретики по отношение на очаквания бюджетен електромобил. Единственото, което потвърди, е, че в следващите няколко години ще бъде пусната електрическата кола, която ще струва два пъти по-евтино от Model 3.

Въпреки липсата на повече информация, в интернет пространството вече се появиха първите рендъри на автомобила. Те показват електрически автомобил, който до голяма степен копира сегашните модели на Tesla. Тоест, според автора на рендерите, американската компания не планира да преразглежда дизайна на своите продукти през следващите години.

Представената новост се характеризира и с каросерия, подобна на купе, с плавни преходи между отделните части. Колата разполага с тънка оптика с овална форма. Предната броня е допълнена от тесни вентилационни отвори и стандартен въздухозаборник на Tesla.

Кърмата на представената иновация, както обикновено при другите електрически автомобили на американската марка, е повдигната. Има тънък спойлер, под който са монтирани малки светлини. В допълнение, представената новост е оборудвана с големи колела.

Ще припомним, че Tesla обеща да пусне електрически автомобил през 2020 г., който ще струва 25 хиляди долара. В момента представителите на компанията не съобщават цени за бъдещи нови продукти. Те обаче подчертаха, че разходите за производство на електрически автомобили ще намалеят значително през следващите години.

За целта компанията ще прегледа алгоритъма за сглобяване на автомобила и ще го направи значително по-ефективен. Tesla също така скоро ще представи нова батерия, в която няма да се използват редкоземни метали.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.

Свързани новини