Last news in Fakti

20 Декември, 2022 11:52 2 325 12

Tesla губи фенове заради действията на Илон Мъск

  • tesla-
  • илон мъск
Tesla губи фенове заради действията на Илон Мъск - 1
Снимки: Shutterstock

Ръководителят на компанията Илон Мъск все повече се занимава с политика. Поради това той може да загуби някои от феновете на марката Tesla. Според скорошно проучване много поддръжници на демократите в САЩ изоставят електромобилите Tesla, докато някои републиканци застават на страната на компанията.

The Wall Street Journal наскоро сподели проучване на Morning Consult, което предполага, че имиджът на марката е под голям политически натиск. Това вероятно се дължи на факта, че изпълнителният директор Илон Мъск е решил да направи политиката един от основните си фокуси в Twitter.

Преди това Мъск каза, че не се меси много в политиката. Нещо повече, когато той започна да върви по този път в Twitter преди известно време, много фенове го помолиха да спре. Това се дължи на факта, че в момента политиката е много гореща, а думите и действията на Мъск явно не устройват привържениците на Байдън.

Купувайки Twitter, Мъск по същество направи публично достояние, че е негова (и на Twitter) отговорност да поправи цялата тази политическа бъркотия, така че хората да се доверят на платформата и да продължат напред. В този процес обаче много лоялни фенове на Tesla изглежда са недоволни от Мъск, докато техните колеги републиканци стават нови фенове на Tesla.

Според Morning Consult, нетната благосклонност към Tesla сред американските демократи е спаднала до средно 10.4% този месец, което е още един спад след този от 24.8% през октомври. В същото време одобрението сред републиканците нараства до от 20% до 26% за същия период.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лес дебилес

    11 1 Отговор
    Дебилъ по дефиниция са сеща по късно на къде е течението
  • 2 Адам Хилтън

    6 3 Отговор
    Те БМВ не са губили фенове заради Втората световна, че Тесла ли ще изгуби заради един Туитър?
  • 3 много е интересно

    18 3 Отговор
    как корпорациите си създават секти от безмозъчни фанатични зомбита и това даже се пробутва като критерии за живота на всички останали

    Коментиран от #11

  • 4 омъскаряване

    14 3 Отговор
    Губи "фенове" заради ниското качество и появата на много по яка конкуренция от др. фирми, нещо което бе предвидено отдавна! Все пак има много сектанти, които с цената на всичко, ще продължават да се опитват крепят масовката със сляпа вяра и грешни пари!
  • 5 Св.Илон

    4 4 Отговор
    Имало отлив, но идвали нови фенове. Е, и?
  • 6 Зевзека

    4 6 Отговор
    Като стане президент на САЩ всички ще карат Тесла.

    Коментиран от #10

  • 7 Коментар

    8 4 Отговор
    Като се има предвид, че факти е овладяна от глобалистите медия, тая новина трябва да се гледа точно наопаки!
    А именно:
    Тесла печели фенове, заради действията на Илон Мъск, който отключи акаунти в Туитър, които бяха блокирани от глобалистическите отрепки!

    Подкрепям всеки който е с всичкия си, стреми си към мир и любов за човечеството и е против основните участници в СИВ в Давос!!!
  • 8 Техно

    8 1 Отговор
    Аз фен на тесла нема да стана но решеният на Мъск за Туитър ме направиха негов фен.
  • 9 бай Даньо

    3 2 Отговор
    Ганчо тръмписта пръв теслар! Мейк теслА Грейт Агейн!
  • 10 бай Даньо

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Зевзека":

    Смятам че идва Мъск президент. Купуването на Туитър имаше две цели да се отърве от акциите на Тесла ( диверсификация почти всичкото му богатство беше в акции на Тесла!) ) като ги навре в ръцете на зомбите с благовидното обяснение че му трябват пари за Туитър и другата по далечна цел беше да придобие контрол над медийна платформа за да облъчва морониадата за неговата кандидатура 2028 като републикански кандидат ... идва, дори да отстъпи от СЕО позицията в Туитър си остава контролиращ собственик .
  • 11 Объркáл си се "малко"

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "много е интересно":

    "как корпорациите си създават секти от безмозъчни фанатични зомбита"

    Как пък си направи този извод от точно тази новина? Аз я разбрах точно наобратно. Политиците си създават секти и зомбита, които са склонни дори автомобила да си изберат по политически признаци.

    Поправи ме, ако греша?
  • 12 МЪСК Е ПРАВ ЧЕ ЗЕЛЕНСКИ Е ФАШИСТ

    1 0 Отговор
    ЕВАЛА МУ ПРАИМ !