Отидете към основна версия

4 661 9

Всички Volkswagen-и значително поевтиняха, но не у нас

  • volkswagen-
  • цени-
  • китай

Всичко започна от факта, че в началото на годината Илон Мъск намали двастично цените за електромобилите Tesla, за китайския пазар. След това редица други компании, включително местни, последваха примера му. Но до момента ставаше дума само за електромобили. сега Volkswagen направи следващата стъпка, но за наше съжаление - отново само за китайския пазар.

Съвместното предприятие SAIC Volkswagen обяви отстъпки за всички свои модели и размерът на тези отстъпки е повече от приличен. Тук говорим, както за електромобили, така и за модели с ДВГ.

Така например Volkswagen Teramont, Teramont X и миниванът Viloran поевтиняха с 5 000 долара, а Volkswagen Passat, Tiguan X, бюджетният седан Lavida SR и кросоувърът Tharu станаха по-достъпни с 3 650 долара. А най-голямата отстъпка от $7 300 е определена за флагманския седан Phideon.

Електрическият ID. 3 става по-достъпен с $2 900, а по-скъпият ID. 4X и ID. 6X е пуснат на цена от $4 400 по-малко. Отстъпките са за Китай и са валидни от 16 март до края на април. Силно се надяваме тази тендеция да засегне и Европа и респективно и нашия пазар, но към момента няма такива индикации.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.

Свързани новини