Last news in Fakti

15 Май, 2023 09:39 1 596 3

Екоактивисти замеряха с торти шефове на Volkswagen (ВИДЕО)

  • екоактивисти-
  • volkswagen-
  • протест
Екоактивисти замеряха с торти шефове на Volkswagen (ВИДЕО) - 1

Активисти на екологични и правозащитни организации се опитаха да осуетят годишната среща на акционерите на Volkswagen в Берлин. Те се опитаха да хвърлят торти по мениджърите на концерна. Това съобщава Deutsche Welle .

Преди началото на срещата група екоактивисти се опитаха да легнат на земята до входа на сградата, но на пътя им застана полиция. В същото време група от около 10 правозащитници се вмъкнаха на срещата.

Един от активистите прекъсна речта на главния изпълнителен директор на Volkswagen Оливър Блум и хвърли торта по него, но той успя да я избегне. Друга торта полетя към члена на борда на директорите на концерна Волфганг Порше.

Оказа се, че правозащитниците протестират срещу изграждането на завод на Volkswagen в китайската провинция Синдзян. Автомобилният концерн е обвинен в нарушения на човешките права в региона. Представителите на Volkswagen твърдят обаче, че не са открили доказателства за нарушения.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДрайвингПлежър

    16 4 Отговор
    Безкрайно гнусна псевдозелена паплач!
  • 2 Гост

    12 3 Отговор
    Платени лумпени. Едно евро не са заработили, ама активисти за граждански права! Мързеливи лузъри!
  • 3 Оффф

    7 3 Отговор
    Тия келеш.и сега заслужават ВАГ да направят 10 литров дизелов мотор, без турбини и компютри, дето да бълва дим като парен локомотив и да го сложат на новия голф... Зелени нар.комани.