Last news in Fakti

11 Април, 2023 10:40 3 793 3

Вижте кои са новите автомобили, които поскъпват след една година

  • автомобили-
  • цени-
  • поскъпване-
  • ликвидност

Това са най-ликвидните нови коли в момента

Вижте кои са новите автомобили, които поскъпват след една година - 1

Недостигът на автомобили на световния пазар намаля напоследък, но все още остава значителен. Това доведе до огромни опашки за популярни модели, както и до факта, че някои употребявани автомобили станаха по-скъпи при препродажба от новите. Именно тези модели са посочени от iSeeCars.

Експертите правят проучване на ликвидността на автомобилите, като сравняват стойността на новите и употребяваните автомобили на една година. Установено е, че средно автомобилите губят 8.1% от стойността си, което се равнява на 3700 долара. Въпреки това, редица модели, напротив, стават по-скъпи, когато навършат година.

Най-много поскъпва пикапът Ford Maverick. Заводът за сглобяване не може да се справи с огромното търсене на модела и той е с 12.3% ($4 038) по-скъп на вторичния пазар, отколкото в шоурума. Хибридът Toyota Corolla е поскъпнал със 7.9% ($2 038), а Mercedes G-Klasse с 4.6% ($8 633). Ето и пълният списък, който е доминиран от Ford и Toyota.

Вижте кои са новите автомобили, които поскъпват след една година


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хигиенист

    20 2 Отговор
    Това е класация за САЩ. Нас - какво ни касае? Бездруго ,процента на българи,закупили фабрично нов автомобил е пренебрежимо малък,а и в големият си процент-това са евтини "бюджетки",така че-какво сме се закахърили за американците,не мога да разбера?!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тоз

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "хигиенист":

    Ами булгара може да реши да промени единствения по рода си манталитет и да почне да купува по-скромни нови коли, вместо 7-ма употреба боядисани милионници, псевдопремиум с всички неработещи екстри. Ама ние сме бамбашка хора.
    И не е от немотия.