Отидете към основна версия

3 609 5

Volvo спира продажбите на най-новото си EX90

  • volvo-
  • продажби-
  • ex90

Броят на предварителните поръчки за кросоувъра надмина и най-смелите прогнози на компанията

Поради голямото търсене Volvo спря продажбите на електрическия кросоувър EX90. Интересното е, че производството на модела ще започне едва през есента, а първите доставки ще са при новите им собственици в началото на 2024 г. И макар шведската марка да обяви нов продукт - премиум компактен кросоувър с атрактивна цена и фокус върху младата аудитория, поръчките за EX90 не намаляха. Това принуди компанията да спре да приема предварителни поръчки.

Търсенето на електрическия кросоувър EX90 надхвърли и най-смелите очаквания на Volvo, макар колата съвсем да не е евтина. В родната Швеция EX90 струва около 1.1 милиона крони, което се равнява на 97 000 евро. Цената е със 190 хиляди крони (почти 17 000 евро) по-висока от тази на хибрида XC90 Recharge. EX90 ще се произвежда в САЩ и Китай.

Като цяло 2023 г. ще бъде друга ключова година за Volvo. След няколко месеца компанията ще покаже компактен електрически кросоувър, с който иска да достигне до нова възрастова категория купувачи. Най-вероятно става дума за млади хора, тъй като едно от конкурентните предимства на иновацията ще бъде цената. Електрическата гама, формирана до края на годината, ще позволи на Volvo да присъства във всички сегменти - от компактния премиум до луксозния.

За горния ценови сегмент, разбира се, е предназначен EX90 Excellence. Най-луксозната версия на модела е оборудвана с отделни седалки на втория ред, хладилник и аудио система Bowers & Wilkins. За вътрешна облицовка на тези коли шведите използват естествен дървен фурнир, висококачествена вълна, екологичен текстил Nordico и дори кристал от шведската компания Orrefors. Външно EX90 Excellence е още по-лесен за идентифициране - чрез двуцветна каросерия a ла Maybach и 22-цолови джанти с оригинален дизайн.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.

Свързани новини