Отидете към основна версия

16 465 19

Осем държави от ЕС, включително и България се противопоставиха на въвеждането на еконормите Евро-7

  • евро 7-
  • еконорми-
  • българия-
  • европа

Осем държави от Европейския съюз се противопоставиха на въвеждането на екологичните регулации по отношение на вредните емисии на новите автомобили Евро-7. Това се съобщава на уебсайта Automotive News Europe .

Франция, Италия, Чехия, България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия призоваха ЕС да се откаже от новите ограничения върху емисиите на отработени газове. Според тях те са твърде амбициозни и нереалистични за автомобилните производители.

Страните смятат, че правилата на Евро 7 могат да отклонят важни инвестиции, необходими за постигане на целта на ЕС за забрана на новите дизелови автомобили след 2035 г. Тези ограничения са част от плановете на Европейския съюз за постигане на климатична неутралност до 2050 г.

Екологичните разпоредби Евро-7 са насочени към засилване на правилата по отношение на замърсителите. Те въвеждат и нови мерки за борба с твърдите частици от спирачките и гумите.

Въвеждането на ограниченията Евро-7 е насрочено за 1 юли 2025 г. Нормите обаче може да се променят или въвеждането да се забави поради позицията на тези осем държави.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 46 гласа.

Свързани новини