Last news in Fakti

1 Декември, 2023 08:57 2 769 1

Обявиха седемте финалиста за „Европейски автомобил на годината“

  • car of the year-
  • 2024-
  • автомобил на годината-
  • европа-
  • coty
Обявиха седемте финалиста за „Европейски автомобил на годината“ - 1

Организаторите на конкурса „Европейски автомобил на годината 2024“ (Car of the Year 2024) публикуваха краткия списък на финалистите в конкурса. Той включва седем модела, като истересните факти са два. Първият е,че всички те са електрифицирани, а вторият - и в седмѝцата попадна китайски автомобил.

Първоначално списъкът с кандидати за победа в ежегодния престижен конкурс включваше 28 модела. Сега, журито, което се състои от 59 автомобилни журналисти от 22 страни, избра седемте най-добри.

Експертите изследват характеристиките, дизайна, производителността, безопасността, както и комфорта и екологичността на автомобилите. След внимателен анализ се дават точки. Списъкът на претендентите за победата включва:

BMW 5er
BYD Seal
Kia EV9
Peugeot E-3008/3008
Renault Scenic
Toyota C-HR
Volvo EX30

Както се вижда от списъка, почти всички представени модели са оборудвани с електрически силов тракт. За първи път "китаец" влиза в списъка на номинираните за победа в европейското издание на конкурса. Става въпрос за електрическия автомобил BYD Seal.

След това журито ще проведе допълнителни обстойни тестове на претендентите и за победа и ще избере най-добрата кола на годината. Тя ще бъде обявена на 26 февруари 2024 година на автомобилното изложение в Женева.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    6 0 Отговор
    Явно перничани пак не са гласували.