Отидете към основна версия

4 620 17

Как ChatGPT може да повиши стойността на употребяван автомобил

  • chat gpt-
  • изкуствен интелект-
  • тунинг
преди и след

Автомобилен ентусиаст използва ChatGPT, за да подобри производителността на своя четиригодишен автомобил, който според него е увеличил и стойността си с $60 000. Майкъл Костин, на 39 години, използва чатбота с изкуствен интелект всекидневно в работата си и така се заражда идеята да модифицира колата си чрез него.

Специалистът по дигитален маркетинг и самоопределящ се за „автомобилен маниак“ казва, че е превърнал базовата си Skoda Superb TSI от 2019 година в суперавтомобил. Според думите му преди модификациите колата е струвала $40 000, а сега стойността ѝ е $100 000.

Ентусисастът модифицирл двигателя, ауспухтага система и екстериорният и интериоррен стил на автомобила. „Целта ми беше да подобря представянето на колата до еквивалента на Audi RS3, екземпляри от което се продават за около $130 000 в момента.“, казва Костин.

Двете коли обикновено се намират в различни краища на пазара по отношение на престиж, имидж и цена, но след завършване на модификациите ентусисастът твърди, че неговата Skoda сега е сред алтернативи на стойност $100 000.

Костин използва ChatGPT, за да модифицира своята Skoda Superb Sportline 206 TSI от 2019 г. Въпреки че колата изглежда подобно на външен вид, промените са основно под предния капак. Костин твърди, че модификациите са повишили стойността на колата с 60 000 долара и всичко това, благодарение на съветите на изкуствения интелект.

Сега, колата ускорява от място до 100 км/ч за 5.8 секунди и разполага с мощност от 276 конски сили - така че говорим за съществени подобрения. Не се посочва колко пари са били необходими на Костин за да модернизира автомобила си със съвети от изкуствения интелект.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 33 гласа.

Свързани новини