Last news in Fakti

26 Юли, 2023 13:16 1 717 21

Apple започна да използва свой собствен аналог на ChatGPT

  • apple-
  • gtp-
  • изкуствен интелект-
  • ai-
  • apple gpt

Към момента услугата се използва само от служители на фирмата

Apple започна да използва свой собствен аналог на ChatGPT - 1

Apple започна да използва свой собствен вътрешен чатбот, за да помогне на служителите си да създават прототипи на бъдещи функции, да обобщават текст и да отговарят на въпроси въз основа на данните, на които са били обучени.

Все още не е ясно как компанията планира да използва своя проект за чатбот и как тя ще се отрази на потребителите, но вече има информация за вътрешното му използване.

Според вътрешни лица от Купертино търсят начини да разширят използването на генеративен AI в тяхната организация. Един вариант може да се предоставя инструментът на екипа за поддръжка AppleCare, за да може тази услуга да помогне по-добре на клиентите при проблеми.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук каза в конферентен разговор за резултатите през май, че има "редица проблеми, които трябва да бъдат решени" в областта на изкуствения интелект.

Компанията вероятно ще продължи напред с плановете си за изкуствен интелект много по-предпазливо от Google, Microsoft и много други компании, които искат да внедрят генеративни технологии в своите продукти възможно най-бързо.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    19 2 Отговор
    идва ми да си продам айфона и да се върна обратно на самсунг - всеки втори селянин вече е с айфон

    Коментиран от #2

  • 2 Джон

    1 18 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    по-добре селянин с айфон, отколкото селянин с андроид
  • 3 От града съм

    14 1 Отговор
    Май само селяните да с айфон.

    За тях а много важно да покажат статус, а айфон е един от начините.

    Коментиран от #4

  • 4 Мишо

    1 9 Отговор

    До коментар #3 от "От града съм":

    С Андроид не става ли?
  • 5 Ножд

    18 3 Отговор
    Поредното доказателство, че епъл са следващи във всичко що се наложи при останалите. Крадат идеи, напасват си ги и си ги представят за нещо нечувано и невиждано до сега. Номера им минава пред много омагьосани от тях потребители. Нулева иновация просто - сбирщайн от откупени компании за софтуер и хардуер. Нямат една тяхна база за нещо създадено от тях от нулата. Паразити

    Коментиран от #6

  • 6 Джон

    0 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ножд":

    Изкуственият интелект за нищо не струва и затова Апъл не го използват никъде. За Андроид може - там качеството няма значение.

    Коментиран от #7

  • 7 Ножд

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Джон":

    "За момента се ползва само от служители на фирмата"
    То и широкоъгълните камери не се ползваха ама после какво стана?! :) Хайде да не изброявам, че току виж ще останеш с пръст в уста като разбереш, че сглобката на епъл не е нищо повече от сбирщайн от чужди идеи. Ама ти и на бялото казваш черно :). То вече изкуствения интелект помага на много компании ама ти откъде да знаеш? Като цяло го намирам за полезен в тесен кръг от сфери ,но като за начало и това е достатъчно.

    Коментиран от #8

  • 8 Джон

    0 5 Отговор

    До коментар #7 от "Ножд":

    Аз на Макбука имам такава камера от време оно. Вие изкопирахте ли Апъл пей най-накрая

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Ножд

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Джон":

    :))))))) На кой макбук си имал широкоъгълна камера, я кажи (знам, че ще си замълчиш , защото лъжеш) ? Първи при телефоните бяха LG. Колкото и да не ти се иска епъл са чиста проба плагиати. Няма да споменавам за патентите дори :). Едно е да ти се иска друго е да е така! Слабичък си, дръж си телефона правилно!

    Коментиран от #11

  • 10 Ножд

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Джон":

    Нека почнем с Google wallet 2011 и аpple passbook - 2012 . Apple pay се появи по-рано от Google Pay. Онлайн банкирането на епъл дойде с идеята с техните карти и за мен лично е една голяма уловка и капан. Аз боравя с факти драги ми манипулаторе и както виждаш истината се харесва на хора разобличили пошлостта.

    Коментиран от #12

  • 11 Джон

    0 6 Отговор

    До коментар #9 от "Ножд":

    В момента, на MacBook Pro 13-inch, 2020, не много нов модел, имам широкоъгълна камера. Нищо особено. А с Айфон и Continuity могат да се правят чудеса.

    Коментиран от #21

  • 12 Джон

    0 6 Отговор

    До коментар #10 от "Ножд":

    Какъв google wallet, престани. Андроид е въздух под налягане, само картинки, но в реалност няма никой - менте. Почват продукт, не става, калпав е, зарязват го. Тука говорим какво използват потребителите, какво им е удобно. Никога нямате да имате качество, защото нямате вкус, той ви го каза!

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ножд

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Джон":

    Въздух под налягане е за теб, но реално върши 10000 пъти по-добра работа от емулацията на истинска операционна система наречена - ios. Още си спомням как бях захласнат и се мъчех всячески да оправдая обратното, когато ползвах епъл продукти и всеки път удрях на камък понеже вярвах на Джобс. На потребителите на епъл им е "удобно" това, което им сипят отгоре. Нямат право на свое мнение с ios докато с андроид всеки има възможност за персонализация за свой избор както му харесва за каквото му харесва, имат свобода. Вкуса е субективно нещо ако все още не си го разбрал. До колкото зарязаните им проекти на Гугъл и това го има, но пък и откъм услуги потребни за хората също няма кой да им се опре (все още). Епъл са единствената компания обвинила потребителите си за тяхна инженерна грешка (по-голяма наглост няма никъде). Дръж си правилно телефона - каза ви го не кой да е , нали?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Джон

    0 7 Отговор
    Апъл били последователи, защото взели идео Кзирокс, а Кзирокс от къде взимт идеите, от кой инситут? А хората от Кзирокс работят ли в Апъл, а института над тях има ли нещо общо с АРПА? Апъл е върха на всичко това струпване на идеи, Апъл прави най-доброто и всички го уважават

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ножд

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "Джон":

    "Никога не съм имал проблем с обхвата и никога той не ни е казвал, че си държим телефона неправилно. Това е нещо, което вие си измисляте, за да компенсирате комплекси." Няма компенсиране на комплекси, и незнам защо се опитваш да шикалкавиш след като всички знаем историята. Защо спориш пред фактите? Антена гейт даде да се разбере какво всъщност се крие зад тази компания - наглост, безочие, фалш и двуличие. Фалшива идеология добре скрита зад фалшив маркетинг. Ти получи ли безплатен калъф на времето, почувства ли се компенсиран за това , че ви обвиняваха, че не си държите правилно телефоните? Слабичък манипулатор и агитатор си такъв, който се опитва да говори против фактите.
  • 19 Ножд

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Джон":

    Виждам , че на господата от ФАКТИ.бг не им харесва истината и фактите и почнаха да трият коментарите :))))). Ама защо не си прекръстите сайта, бе?
  • 20 славчо

    5 0 Отговор
    не може да бъде хахаха наистина що не измислят нещо и те?
  • 21 Хмммм

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Джон":

    А моя защо няма тогава?!? Защо лъжеш?