Отидете към основна версия

2 855 8

Ето как ще изглежда новото, най-малко SUV на Audi

  • audi-
  • q3

Третата генерация на Q3 е почти готова за серийно производство

Миналия месец кросоувърът Q3 беше забелязан за първи път в новата си версия по време на тестване. Благодарение на наличните шпионски снимки сега имаме възможност да си представим как ще изглежда.

ще припомним, че компактният кросоувър Q3 се появи през 2011 г. на Международното автомобилно изложение в Шанхай, превръщайки се в серийна версия на концепцията Cross Coupe quattro, демонстрирана там четири години по-рано.

Второто поколение на модела беше представено през лятото на 2018 г. Автомобилът се произвежда от пет години, като тази година се очакваше рестайлинг на SUV-то, но компанията Audi вече тества почти готовото Audi Q3 от трето поколение.

От рендерите можем да заключим, че каросерията е направена в стила на най-новите кросоувъри на марката, които са предимно електрически. Най-интересният елемент отпред са "двуетажните" фарове: на обичайното място има блокове от LED светлини, които играят ролята на мигачи и габарити, а по-ниско в бронята са блокове на основните фарове.

Q3 ще получи радиаторна решетка с традиционна за марката форма, като завършващите елементи обаче ще бъдат доста оригинални – визуализацията показва една от опциите, които ще се предлагат.

Кросоувърът има традиционни огледала и дръжки на вратите, задни колони с декоративна лайсна в горната част, подобно на моделите Q4 e-tron на бъдещия Q5. Отзад най-характерният елемент ще бъдат светлините, които за първи път за модела ще получат LED мост, подобно на по-старите модели на компанията.

Очаква се новостта да бъде изградена на платформата MQB Evo, различни варианти на която се използват от повечето нови модели на концерна Volkswagen. Третото поколение Q3 ще бъде последното, което ще използва двигатели с вътрешно горене.

Отворите за въздух отпред на тестовите образци подсказват, че Q3 ще получи plug-in хибридни PHEV модификации. Между другото, немският кросоувър ще има и близнак под марката Cupra с оригинални предна и задна част на каросерията.

И двата кросоувъра ще бъдат официално представени следващата година. Q3 в третото си поколение ще бъде най-малкият кросоувър на марката, тъй като моделът Q2, произвеждан в едно поколение от 2016 г., ще бъде спрян от производство.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини