Last news in Fakti

17 Януари, 2024 11:44 6 069 8

Потвърдено: Audi пуска най-луксозния си и най-голям SUV Q9

  • audi-
  • q9
Потвърдено: Audi пуска най-луксозния си и най-голям SUV Q9 - 1

Все още не е ясно защо германците от Audi не пуснаха досега голям луксозен SUV. Mercedes продава своя GL/GLS от 2006 г., а BMW X7 излезе на пазара през 2018 г. Но това най-накрая може да се промени.

Ситуацията ще се промени, тъй като след дълга циркулация на слухове за Audi Q9, главният изпълнителен директор на Audi Australia Джеф Маниринг каза в интервю за CarSales, че най-луксозният SUV ще се появи преди 2026 г.

На въпрос дали има смисъл да се пусне по-голям и по-скъп модел Q, той отговори: „Да, разбира се. Ако просто погледнете обема на продажбите спрямо различните марки, ще видите, че ние не сме представени в най-високия сегмен на SUV-тата, в който са преките ни конкуренти."

Когато беше помолен да назове модела, Джеф Маниринг се усмихна и се съгласи, че "Q9" е име, което остава. Automotive News вярва, че американските дилъри могат да започнат да продават новия модел още през 2025 г.

Доклад, публикуван през 2022 г., твърди, че Q9 ще бъде истински седемместен SUV с много място за краката на пътниците на третия ред. Очаква се основните пазари за продажба да бъдат САЩ и Китай.

Дилърите в Северна Америка бяха информирани за пристигането на модела преди повече от година. Q9 обаче ще бъде един от последните нови модели на Audi с двигатели с вътрешно горене.

В дългосрочен план целта е да се прекрати производството на автомобили с ДВГ, като това трябва да се случи до 2032 година, с възможна отсрочка, основно за пазара в Китай, но това ще е в зависимост от местното търсене.

Q9 няма да е единствената промяна в SUV гамата на Audi , тъй като Q2 ще бъде спряно само едно поколение по-късно. Междувременно изцяло електрическият Q6 E-Tron идва тази година, носейки със себе си и по-елегантната версия Q6 E-Tron Sportback. Наименованията са доста объркващи, тъй като Audi вече продава бензиновия Q6 в Китай като триредов SUV.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 препатил

    16 0 Отговор
    Изглежда добре , няма спор . Проблема при АУДИ е , че е изключително добра кола като нова , обаче се превръща в голям проблем като остарее . Поддръжката и ремонтите , а и резервните части са много (ама - много) скъпо "удоволствие" .
  • 2 Пръцко

    12 6 Отговор
    Поредният голямобезмислен и скъп кошник, в който да си друсат дебелите г...ове бюргерите и естествено - нашите мутробарони...
  • 3 Ден

    12 2 Отговор
    Таман за Ганя крадеца на евро средства и спонсор на една партия с кюлчетата!
  • 4 чичо Пешо

    7 3 Отговор
    Знаех си, че "7-мицата" ще им се види малка. Аз пък ще чакам за Q13, ...че в това Q9 не мога да се събера с анцуга и диагоналката си... Нещастници - нямат какво да си правят крадените пари и все по-голямо и по-накичено търсят да се фукат пред другите мутри...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Поредния камион

    2 0 Отговор
    Липса на кавато и да е идея,просто да имат ответен отговор на конкуренцията.
  • 8 Мутра

    1 0 Отговор
    Кошница на ваген ,за шкембета и силиконови Зурли.