Last news in Fakti

8 Септември, 2023 10:12 3 887 7

Audi извади електрическия кросоувър пикап

  • audi-
  • activesphere

Activesphere се превръща в пикап само с натискането на един бутон

Audi извади електрическия кросоувър пикап - 1

Като част от Международното автомобилно изложение в Мюнхен, компанията Audi показа на обществеността концептуалния електрически кросоувър Activesphere, който се превръща в истински пикап чрез натискане на един бутон в кабината или на ключодържателя на колата.

Audi извади електрическия кросоувър пикап

Новият Activesphere е кросоувър купе с четири врати, което има Allroad естетика и 22-цолови джанти с активна аеродинамика. Концептът от Audi има и пътен просвет от 248 мм, както и ъгли на атака съответно от 18.9 и 28.1 градуса.

Audi извади електрическия кросоувър пикап

Освен с външния вид на SUV, концептът изненадва и със задни врати, които се отварят срещу посоката на движение. Но най-интересната характеристика на новостта е "активният гръб", който позволява на автомобила да се превърне в пикап за секунди.

С едно натискане на бутон задното стъкло се вдига и вратата на багажника се спуска. Това осигурява лесен достъп до товарното пространство, което е отделено от кабината чрез моторизирана преграда зад задните седалки.

Audi извади електрическия кросоувър пикап

В салона има четири отделни седалки, които са разделени от централна конзола. В колата няма дисплеи, защото идеята е да бъдат заменени от очила с добавена реалност, които изглеждат почти като слънчеви очила.

Концептуалният автомобил на Audi е изграден върху платформата PPE и е оборудван с тягова батерия с капацитет 100 kWh, която обещава да осигури пробег от 600 км. Съобщава се също, че концептът има система за задвижване на четирите колела с чифт електрически мотори, които развиват общо 436 к.с. и 720 Нм максимален въртящ момент.

Audi извади електрическия кросоувър пикап


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ввв

    6 3 Отговор
    Великолепен!
  • 2 Ха ха ха

    2 2 Отговор
    Имитатори....а москалите, кога изкараха електрически Москвич....има да ги гоните.....
  • 3 101 Далматинци

    5 0 Отговор
    Нещо далеч ми изглежда от Pickup

    Коментиран от #6

  • 4 123456

    8 0 Отговор
    кому е нужно това - спортен и пикап не стоят в едно изречение ...
  • 5 Рено фен

    10 2 Отговор
    Типичен немски боклюк
  • 6 Чукча не читател

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "101 Далматинци":

    Но най-интересната характеристика на новостта е "активният гръб", който позволява на автомобила да се превърне в пикап за секунди.
  • 7 мани мани

    2 0 Отговор
    бива кат дизайн, но ще си остане прототип