Отидете към основна версия

3 830 33

Сглобяването на руските премиум автомобили Aurus започна и в ОАЕ

  • aurus-
  • senat-
  • оае

Според вицепремиера и ръководител на Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация Денис Мантуров, първият модел е седанът Aurus Senat

Сглобяването на автомобили Aurus започна на производствената площадка в Дубай, съобщи пред репортери вицепремиерът и ръководител на Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация Денис Мантуров. Първият модел, сглобен зад граница е седанът Aurus Senat, а в бъдеще ще бъде пуснато и SUV-то Komendant.

Освен това остават плановете за откриване на шоурум за продажба и персонализиране на автомобили Aurus за купувачи в ОАЕ, подчерта Мантуров. Според вицепремиера присъствието на марката в Близкия изток постепенно ще се разширява.

„Гледаме към разширяване, както казах. Сега ще се установим здраво тук (в ОАЕ - бел. ред.), а след това ще се преместим и на други места“, отговори той на въпрос за евентуалното откриване на шоурум на Aurus в Саудитска Арабия.

По-рано Мантуров заяви, че страните от региона MENA (Близкия изток и Северна Африка) ще бъдат основната експортна дестинация за доставка на луксозни автомобили Aurus в близко бъдеще.

През декември 2022 г. вицепремиерът и ръководител на Министерството на промишлеността и търговията съобщи в интервю за ТАСС, че сглобяването на автомобили Aurus в Обединените арабски емирства може да започне през 2024 г., едновременно с откриването на представителство там.

Ще припомним, че Aurus е линия от представителни автомобили, създадена от 2013 г. по поръчка на Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация. Проектът включва разработването на линия автомобили както за замяна на служебния парк на държавните служители, така и за търговски продажби.

От май 2021 г. автомобилите се произвеждат масово в завода Aurus в Елабуга (Татарстан). В момента се произвеждат седан Aurus Senat и SUV Komendant.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 19 гласа.

Свързани новини