Отидете към основна версия

53 364 20

Интересни подробности за лимузината на Си Дзинпин (ВИДЕО)

  • си дзинпин-
  • лимузина-
  • hongqi

В Щатите се проведе дългоочакваната среща между президента на САЩ Джо Байдън и президента на Китай Си Дзинпин. Посещението на китайския лидер беше запомнено и с необичайната лимузина, с която той се движеше из Щатите. Подробности за колата бяха разказани от уебсайта Carscoops.

Джо Байдън използва, добре познатата уникална лимузина Cadillac "the Beast". Автомобилът се отличава с наличието на усъвършенствани системи за защита, включително бронирана каросерия и ултра-издръжливи гуми.

Си Дзинпин също цени безопасността, така че за него е направен друг уникален модел. Тази лимузина носи кодовото име Hongqi N701. Базирана е на производствения седан L5, но има много разлики.

Дължината на колата на китайския лидер е приблизително 5.5 метра. Колата е с 21-цолови джанти, "обути" с бронирани гуми. Стъклото и каросерията също са защитени срещу изстрели от различни оръжия.

Освен това лимузината може да издържи експлозии на малки бомби и има система за компресиране на въздуха, която я предпазва от химически атаки. Другите системи за сигурност се пазят в тайна.

Hongqi N701 вече беше забелязан по време на пътуванията на китайския лидер до Хонконг и Русия. Две такива коли бяха докарани и в Щатите за срещата с Джо Байдън. Говори се, че лимузината се задвижва от 6.0-литров V12 двигател с мощност около 410 к.с. Максималната скорост е над 200 км/ч. Вижте я!

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 57 гласа.

Свързани новини