Last news in Fakti

6 Юли, 2022 10:00 3 939 2

Нов, свръхлуксозен седан за китайските власти

  • китай-
  • лимузина-
  • си дзинпин-
  • hongqi

Колата ще се произвежда в много малка серия в размер на пет автомобила годишно и няма да се предлага на пазара

Нов, свръхлуксозен седан за китайските власти - 1

В Хонконг папараци успяха да снимат най-новата лимузина Hongqi, предназначена за първите лица на китайското правителство. Четиривратата лимузина е с фабричен код N701 и вероятно ще замени седана L7. Преди това тази кола бе засичана от фотошпиони само в камуфлаж, но сега се твърди, че китайският президент Си Дзинпин и съпругата му са се придвижвали с нея.

Новата кола ще се произвежда в количество от пет екземпляра годишно и няма да бъде предназначена за обикновените купувачи. Преди няколко години китайската марка Hongqi раздели линията си на четири семейства. Автомобилите за споделяне и такситата бяха обозначени с буквата Q, масовият сегмент - с H, а спортните автомобили бяха идентифицирани като S-серия .

Най-луксозни и скъпи са моделите с индекс L , предназначени за партийния елит на страната. Такива коли могат да бъдат намерени само в правителствения гараж на КНР, въпреки че най-малкия седан L5 все още може да бъде закупен.

Нов, свръхлуксозен седан за китайските власти

През 2018 г. китайският лидер Си Дзинпин започна да използва седан с фабричен код N501. Това е кола от новото семейство на марката, което е нещо като преходен модел между ретро колите от L-серията и колите Hongqi, с дизайн на бившия стилист на Rolls-Royce Джайлс Тейлър .

Сега в Хонконг е снимана друга кола - стреч лимузина с индекс N701. От снимките е видно, че автомобилът запазва всички атрибути на своя предшественик - банер на предния капак и лога със златен слънчоглед - но е трансформиран в духа на най-новите модели Hongqi.

По предварителна информация N701 има самоносеща каросерия (L-автомобилите са на рама), оборудван е с 4.0-литров V8 турбо двигател и осемстепенен автоматик. Седанът ще се сглобява ръчно част по част, като от завода ще излизат не повече от пет автомобила годишно.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Специалист

    7 17 Отговор
    Смешните китайци не могат да направят свръхсвръхсвръхлуксозен седан.Правят само някакви смешни свръхлуксозни седани.Китайска му работа.
  • 2 КАК ЩЕ МУ ОТИВА НА УМИРИСНИКА

    0 0 Отговор
    БОКО ИЛИ КИРЛЬО !