Отидете към основна версия

4 846 39

Не си купувайте Tesla Model 3 - тази кола е на последното място в германския рейтинг за надеждност

  • tesla-
  • model 3-
  • надеждонст

Tesla може да произвежда най-желаните електрически автомобили в света, но това не отменя факта, че повечето от тях са ненадеждни. Компанията предпочита да не участва в проучванията на американската агенция JD Power, за да не се сравнява с автомобилите на конкурентите. Но ново проучване на германската организация Tuev-Verband дава тревожна картина какво можете да очаквате, ако закупите употребяван Tesla Model 3.

Европейски експерти анализираха всички продадени в Германия автомобили и оцениха тяхната надеждност, като преброиха колко пъти един или друг модел не е успял за премине технически преглед. Ще припомним, че в Германия е необходимо преминаването на технически преглед на всеки 2 години на автомобили, по-стари от 3 години.

По време на него техническият преглед проверява работата на такива компоненти като: шаси, спирачки, волан, фарове, огледала, предпазни колани и много други. Ако поне един тест е "провален", колата няма да може да се движи законно по пътищата на страната.

В резултат на това седанът Tesla Model 3 се оказа най-лошият автомобил за закупуване и експлоатация в най-популярната възрастова категория (от 2 до 3 години) . Според изчисления на германски анализатори през тази година 14.7 на сто от "теслите" не са минали технически преглед.

Най-честите проблеми, свързани с тази електрическа кола, според експертите, са ​​неизправности на спирачната система. Освен това специалистите от Tuev-Verband говорят за честата повреда на окачването на автомобила, която се получава в резултат на повишеното натоварване на шасито поради теглото на батериите.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.

Свързани новини