Last news in Fakti

11 Януари, 2024 11:44 2 942 10

Tesla намали официалния пробег на един от бестселърите си

  • tesla-
  • model y-
  • пробег

Актуализациите вероятно се дължат на промяна в тестването на EPA

Tesla намали официалния пробег на един от бестселърите си - 1

Tesla, която многократно е обвинявана в надценяване на пробега на своите електрически автомобили, актуализира прогнозите си за гамата Model Y. По-конкретно Tesla промени официалните данни за пробег на Model Y Long Range - от 330 мили на 310 (от 531 на 498 километра), на Model Y Performance - от 303 на 285 мили (от 487.6 на 458.7 километра), или с около 6%. Промените не засегнаха най-евтиния Model Y със задвижване на задните колела, който беше представен в САЩ през октомври 2023 г. Неговият пробег, посочен в онлайн конфигуратора на Tesla, остана на 260 мили (418.4 километра).

Tesla намали официалния пробег на един от бестселърите си

Electrek отбелязва , че актуализациите вероятно се дължат на промяна в тестването на EPA. Новият стандарт изисква автомобилните производители да посочват средния пробег за няколко режима на шофиране, а не само за най-икономичния. Промените с от около 6% няма да компенсират напълно превишаването на пробега, който традиционно дават от Tesla, но ще доближат малко числата до реалистичната точка.

Tesla намали официалния пробег на един от бестселърите си

Изданието също така отбелязва, че преди това Tesla често бе обвинявана в надценяване на пробега на своите автомобили. Факт е и, че компанията традиционно се представя по-лошо в тестове в реални условия от всички други производители - става въпрос за заявен и реален пробег. Понастоящем не е известно дали подобни промени в оценката на пробега ще настъпят за други превозни средства на Tesla, въпреки че всички те са страдат от същия проблем с надценяването.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крум

    7 12 Отговор
    Руската електрическа кола колко километра може да измине?

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Нормално

    12 2 Отговор
    Има си хас да караш автомобил с 500 коня по същия начин по който го кара симулатора, който цели да покаже най-икономичния вариант на шофиране и не прави резки ускорения и не набива рязко спирачките, което пречи на рекуперацията.

    Все едно да караш porsche и да изкараш официалния разход. Не, че е невъзможно, но защо по дяволите би си взел porsche, за да го караш по този начин?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Къпан пор

    5 2 Отговор
    Този пробег е измерен при благоприятни климатични условия и скорост 45 км/ч.

    Коментиран от #5

  • 5 Шанел 5

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Къпан пор":

    Почти

  • 6 Гост

    3 1 Отговор
    На пърформанса с -6%, на лонг рейнджа с -7%. Завоят е слаб, но все пак е подет. След време ще почнат да пишат по-реалните автономии, които за сега се коментират само по форумите на собствениците на ел коли.

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Така е

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    А да видиш при ДВГтата. Едни 15 процента поне отклонение има в реалния живот

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Така е":

    Като зареждаш от махленската бензиностанция или на черно, може и 20% да имаш отклонение.