Last news in Fakti

29 Януари, 2024 10:11 2 447 22

Илон Мъск раздразнен от японците, че подценяват Tesla

  • илон мъск-
  • tesla-
  • япония
Илон Мъск раздразнен от японците, че подценяват Tesla - 1

Илон Мъск е раздразнен от слабите продажби на Tesla в Япония, която, както и преди, остава един от най-големите автомобилни пазари в света, съобщава Bloomberg. „Има някои региони, където пазарният ни дял е изненадващо малък, например Япония “, каза Мъск по време на конференцията, свързана с резултатите от четвъртото тримесечие.

„Трябва поне да имаме пазарен дял, пропорционален на, да речем, други не-японски производители на автомобили като Mercedes или BMW, но засега не го получаваме.“ Мъск смята, че това се дължи на "неосведомеността" на японските собственици на автомобили, които според него не разчитат на експертно мнение, а на такова от приятели.

Според Японската асоциация на вносителите на автомобили общият внос на електрически превозни средства в Япония се е увеличил с 60% до 22 890 единици през 2023 г. Въпреки това вносът на електрически автомобили във високата ценова категория, включително моделите на Tesla, е намалял с 6.8% през миналата година.

По-рано Мъск прогнозира, че Япония ще стане най-големият пазар на компанията извън САЩ, но към момента това не се случва. Ръстът на вноса на електромобили в Страната на изгряващото слънце не е за сметка на моделите на Tesla.

Акио Тойода, шефът на Toyota Motor Corporation, прогнозира, че пазарният дял на чисто електрическите автомобили едва ли ще надхвърли 30%. Той вярва, че потребителите трябва да имат свобода на избор, когато става въпрос за избор на алтернативи на автомобили с двигател с вътрешно горене.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сърдит

    18 2 Отговор
    В Япония карат коли със съвсем други габарити..бусовете ги правят на каравани и живеят в тях
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    29 3 Отговор
    Те японците и камионите му не купуват‼️
    От 2017г до сега нито един не са купили‼️
  • 3 Солидарност

    8 3 Отговор
    Японците може и просто да са солидарни с работниците на Тесла в Швеция?

    Коментиран от #19

  • 4 илон дъск

    25 5 Отговор
    тоз и той тръгнал да се сравнява с дългогодишни производители ?!?!?! що за болест е това ти се радвай че си конкурент на дачия там ти е мястото!!!
  • 5 тъй шъй

    25 4 Отговор
    В Япония мислят истински за екологията. Такъв неекологичен продукт не могат да си позволят.
  • 6 Мързел

    15 3 Отговор
    Тъй като ме мързи да питам Гугъл, да питам Електрика тук - има ли субсидии и стимули за ел. коли в Япония? Да не е там скрит ключа от бараката?

    Коментиран от #9, #10

  • 7 На краставичар

    15 3 Отговор
    краставици да продаваяш.Не им минават номерата на св.Илон.
  • 8 минзухар

    16 4 Отговор
    За японците , качеството е въпрос на чест . Ако трябва да избирам между Тесла и Тойота , с ръка на сърцето вземам Тойота
  • 9 гост

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "Мързел":

    Ми не , ключът от бараката е скрит в това , че Модел 3 и У в Япония се внасят от Китай , а японците мразят всичко китайско ! Просто трябва фабрика поне в Тайван или Южна Корея , ако не в самата Япония и новите модели за 25000 , които ще са и доста по- компактни като за японските привички !

    Коментиран от #12

  • 10 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Мързел":

    Между другото вчера четох точно изказване на японски експерт , че не ми се търси сега , но точно казваше , че с кола за 25 000 Тесла ще край на играта , защото всички други още не могат да докарат печалба дори при цена 40 000 и затова съкращават производството на електромобили , а не щото няма търсене !! Не говорим за китайски коли в Китай , щото извън Китай и те са на същите цени като другите , а тепърва ще имат нови мита !!
  • 11 Хойй

    12 1 Отговор
    Те японците просто не ядат доматите с коловете, за разлика от европейските и американски умници.
  • 12 Тревя

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Брей, тия японци са такива шовинисти, че си съсипват финансите само и само да им е гадно на китайците. Тцъ, тцъ, тцъ, ти да видиш.

    Може, ама едва ли!
  • 13 Изключително просто обяснение

    0 12 Отговор
    В Япония са им промили мозъците, че бъдещето е на водорода и хибридите А за чисти електромобили дори не са чували и си мислят че са му зареждаемите хибриди са електрически автомобили. Това не е трудно предвид факта, че преди няколко години гръмна скандал в който от toyota раздават рекламни листовки в училищата, в които всичко това е описано. В тях нямало и дума за съществуването на автомобили с батерии.

    Коментиран от #14

  • 14 Доктора

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Изключително просто обяснение":

    Според теб, явно, Японците нямат и интернет да прочетат за съществуването на тия електроуреди.

    Коментиран от #16

  • 15 Доктора

    5 0 Отговор
    Японците масово карат kei автомобили, поради многото облекчения, ниските данъци и това, че за тях не се изисква да притежават паркомясто, дори в големите градове.
    Най-продаваният самодвижещ се електроуред при тях е Nissan Sakura, който струва 13 000 долара.
    Та как африканеца очаква една Тесла за 35 000 долара, да може да се конкурира с 3 пъти по-евтин електроуред, който, за Японците, върши абсолютно същата работа?

    Коментиран от #21

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Може би точно

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Доктора":

    тук е ключът за бараката. Японците са много практични хора.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.