Отидете към основна версия

4 252 7

Изненадващо ново име за най-евтината Alfa Romeo

  • alfa romeo-
  • milano-
  • brenero

Вместо Brenero новото предложение ще се казва Milano

Alfa Romeo ще нарече новото си "спортно градско превозно средство" Milano. Новият кросоувър ще дебютира през април и ще се предлага като електрическо превозно средство с батерии. Името на модела отдава почит на град Милано, където компанията стартира.

Италианският автомобилен производител дразни с новия си SUV от няколко месеца, като помоли своите последователи в социалните медии още през юни да именуват новото предложение, което слуховете предполагаха, че може да се нарече Brenero. След това, през ноември, Alfa показа задни светлини с мотото „Започва нова ера“. Почти сме сигурни, че компанията още тогава показа Milano.

Новото предложение от B-сегмент ще служи като базов модел за марката Alfa, като може да се предлага и с други опции за задвижване, като хибрид, например. Широко разпространено е мнението, че Milano ще сподели платформата си с новия Jeep Avenger, който дебютира миналата година с един електрически мотор с мощност 154 конски сили. Платформата може да побере и трицилиндров мек хибриден двигател. Пълното разкриване се очаква скоро в Милано, Италия.

Не е ясно дали Alfa планира да представи новото си базово предложение в Америка. Jeep Avenger не се предлага в САЩ, като и Alfa може да задържи кросоувъра само за Европа и други чуждестранни пазари. Но моделът "има важната задача да засили допълнително глобалното присъствие на Alfa Romeo," каза изпълнителният директор на компанията Жан-Филип Импарато.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.

Свързани новини