Last news in Fakti

15 Октомври, 2023 12:30 4 779 17

Alfa Romeo вади пряк съперник на BMW iX, който ще изминава над 800 километра с едно зареждане

  • alfa romeo-
  • stelvio-
  • наследник-
  • електромобил
Alfa Romeo вади пряк съперник на BMW iX, който ще изминава над 800 километра с едно зареждане - 1

Alfa Romeo подготвя електрически наследник на флагманския кросоувър Stelvio. Новостта ще се конкурира с BMW iX и Porsche Cayenne от следващото поколение. За това съобщава сайтът Autocar .

Новият електрически кросоувър на Alfa Romeo се очаква да бъде представен през 2027 г. Появата на модела беше потвърдена и от генералния директор на марката Жан-Филип Импарато.

Новият електрически кросоувър ще се базира на платформата STLA Large, която, както вече е известно, е предназначена само и единствено за електрически модели. Архитектурата на кросоувъра ще поддържа бързо зареждане при 800 V.

Батерията ще може да се зарежда на бърза зарядна станция от 20% до 80% за по-малко от 30 минути, а пробегът с едно зареждане ще е достатъчин за изминаване на впечатляващото разстояние от 805 км.

Също така, новият флагман на Alfa Romeo ще получи набор от цифрови системи STLA Brain. Благодарение на това кросоувърът ще разполага със система за автономно шофиране и интуитивен инфотейнмънт интерфейс.

Жан-Филип Импарато отбеляза още, че новите електрически автомобили на марката ще останат фокусирани върху удоволствието от шофирането. Затова ще бъде обърнато специално внимание на управлението и намаляването на теглото на бъдещите модели.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    21 8 Отговор
    800 км. ако не се движиш, не си пуснал радио, фарове, климатик, чистачки. Иначе 350 км преко сили, ако не е зима!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Слушай бе, ДВГ фена

    7 17 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Ти и да си тираджия трябва да спираш на 4 пчаса за половин час по тахометър. След осмия, почиваш поне 12. Това е лек автомобил. Къде видя в БГ такива дистанции? За такова разстояние нито кафе ще ти се припие, нито прияде, нито до тоалетна? Май не си пътувал мнго!!!
    Или важното е.да хейтиш прогив електричките, защото така е изгодно на Русия?

    Коментиран от #7

  • 3 фиат

    1 5 Отговор
    немой го измисли това ще го вземе от друга машина, иначе чудесна автономия
  • 4 сектант

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    демек колкото един стар ве 8мак
  • 5 Вива Италия

    26 3 Отговор
    Алфа Ромео един малък но високотехнологичен автопроиздител създава нов шедьовър след който несъмнено всички ще им падат шапките.Индивидите неразбиращи от автомобили отдавна вещаеха фалита на тази велика италианска легенда която вече 113 години създава автомобили предлагащи неповторимо удоволствие от шофирането им които за незрящите и без усет човечета няма никога да изпитат.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Боби

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Вива Италия":

    Абсолютно съм съгласен.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Трифонов

    4 11 Отговор

    До коментар #5 от "Вива Италия":

    Преди години, като нямах пари и карах стара Алфа, същите неща разправях наляво и надясно... После мина време, пишта ми порастна, подкарах истински коли и днес такива изказвания предизвикват у мен само усмивка на снизхождение. Та съветът ми е... не бързай, изчакай... и твоята ще порасте... евентуално. Но ако не се случи, да знаеш, че Алфата никак няма да помогне, хах

    Коментиран от #10, #11, #12, #13

  • 9 Яяяя

    11 1 Отговор
    Най-после една кола да прилича на кола. Италия си е Италия!
  • 10 Малиии

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Трифонов":

    Е аз няма ПИШТА и няма да ми порасне. А иначе от големина не се оплаквам!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Вива Италия

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Трифонов":

    Пишта, акъл и мен-ис не ти ли дойдат навреме не ги чакай.
  • 13 Ще падна от смях

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Трифонов":

    Карам си Алфата за пет хиляди лева и виждам в огледалото как някакъв немски леген за тройно повече пари се напъва да ме изпревари само че това няма как да случи,подавам на Алфетата и всички расови италиански жребци се впускат в бесен галоп само както те могат и виждам как прехваления немски кош се отдалечава в огледалото.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Реалност

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ще падна от смях":

    То и затова е това плюене по италианските автомобили, италианците са най-добрите в направата на спортни автомобили.
  • 15 Баща ти с БМВ-то

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ще падна от смях":

    И като се събуди?!А да,чаршафът мокър!!!

    Коментиран от #16

  • 16 Алфа Корсе

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Баща ти с БМВ-то":

    То затова 93 година ви направиха смешни в дтм ,от 20 старта 13 победи при първото си участие в този шампионат и само там ли.В тубата има много клипове може малко да се образоваш.Тогава свяка сутрин феновете на тези прехвалени баварци сте се събуждали с мокри чаршафи.Много поздрави от Никола Ларини.
  • 17 А50

    2 0 Отговор
    При алфите напоследък няма никакъв избор от модели и варианти - комбита, кросвагони, хетчбеци. Не ги разбирам. БМВ печелят в това отношение. Човек може да харесва джулията, но да му трябва комби или по-висока кола, не всички са пистови състезатели, и въпреки това да се запази спортната визия. Най ми харесва визията на 159ката