Отидете към основна версия

3 970 7

Последното Camaro слезе от поточната линия

  • chevrolet-
  • camaro-
  • производство-
  • general motors

Официално казваме сбогом на модела

Chevrolet Camaro официално достигна края на своя живот. Сглобяването на последното Camaro, по-конкретно ZL1 1LE с механична скоростна кутия, приключи в Лансинг, Мичиган, в началото на тази седмица, потвърдиха от Chevrolet. От компанията са лаконични в информацията за колата и не предоставят снимки на последното Camaro, а говорителят на Chevrolet не разкри подробности дали компанията възнамерява да запази автомобила или да го предложи за продажба на клиент.

Решението за пенсиониране на Camaro беше обявено от Chevrolet през март, като моделната година 2024 ще отбележи последното му производство. Спекулации за спирането на автомобила се появиха още преди официалното съобщение. Като прощален жест Chevrolet представи колекционерско издание, включващо 350 бройки за модела ZL1 с матова черна боя Panther Black, както и сериен номер на волана. Другите нива на оборудване се предлагаха в боя Panther Black, Metallic Tintcoat със сатенено черни ивици.

"Camaro е продукт на страстта", каза говорител на Chevy в изявление. "Той е създал база от почитатели по целия свят и е довеждал хора в дилърските центрове на Chevrolet в продължение на поколения. Шестото поколение представлява конкретно атлетизъм и спокойствие - излъчващо увереност на пътя и доминация на пистата."

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини