Last news in Fakti

26 Януари, 2024 10:30 3 078 4

Появи се евтин конкурент на Toyota RAV4 (ВИДЕО)

  • chevrolet-
  • equinox

Новият Chevrolet Equinox е дело на General Motors

Появи се евтин конкурент на Toyota RAV4 (ВИДЕО) - 1

Chevrolet Equinox от четвърто поколение беше представен в САЩ. Интересното е, че с появата на едноименния електрически автомобил бензиновият кросоувър не изчезна, а ще се произвежда паралелно, като отделен модел. Подробностите за него бяха разкрити на официалния сайт на концерна General Motors .

Кросоувърът Chevrolet Equinox ще бъде пуснат в продажба от това лято и първоначално ще се предлага на пазарите в Северна Америка и Китай. Началната цена на автомобила ще бъде под 30 000 долара, а основните му конкуренти ще бъдат Toyota RAV4, Ford Kuga, Hyundai Tucson и KIA Sportage.

Новият Chevrolet Equinox 2024 е по-ярък и по-изразителен на външен вид. Дизайнът му вече е доминиран от ръбове, предният капак е станал по-висок, а арките на калниците са разширени. Огромна радиаторна решетка е комбинирана с двуетажни диодни фарове.

Появи се евтин конкурент на Toyota RAV4 (ВИДЕО)

В линията има две интересни специални версии на модела: офроуд Activ и спортен RS. Те се различават по решетката на радиатора, декорацията, аеродинамичния бодикит и декора на интериора. Освен това новият Chevrolet Equinox Activ има 17-цолови офроуд гуми, а RS версията е оборудвана с 19-цолови гуми с по-нисък профил.

Кросоувърът Chevrolet запазва платформата на модела от предишното поколение. Дължината му може да се сравни с предшественика му, но автомобилът е станал по-широк и по-висок. Размерите на Chevrolet Equinox 2024 са:

дължина - 4653 мм;
широчина - 1902 мм;
височина - 1667 мм;
междуосие - 2730 мм.

В интериора декорацията е подобрена, а селекторът на скоростната кутия е преместен на кормилната колона. На предния панел вече са инсталирани два 11-инчови дисплея - виртуален инструментален панел и сензорен екран на новата мултимедия, базирана на Google.

Появи се евтин конкурент на Toyota RAV4 (ВИДЕО)

Централната конзола е двуетажна и крие ниша за багаж. Новият Chevrolet Equinox е по-просторен отвътре, а обемът на багажника му е увеличен до 845-1800 литра (ако се измерва под тавана и с отделението под пода).

Основната конфигурация на Chevrolet Equinox 2024 е разширена с камера за задно виждане, парктроник, отопляеми предни седалки и волан, адаптивен круиз контрол, системи за автоматично спиране и поддържане на лентата. По-скъпите версии вече имат безжично зареждане за смартфон, предна вентилация и отопляеми задни седалки.

Двигателите на Chevrolet Equinox 2024 остават същите, но усъвършенствани. Първоначално моделът ще се предлага само с 1.5-литров бензинов турбо четирицилиндров мотор със 175 к.с. и 275 Нм. въртящ момент

Появи се евтин конкурент на Toyota RAV4 (ВИДЕО)

Максималната скорост е 190 км/ч. Версията с предно задвижване е оборудвана с вариатор, а версията със задвижване на всички колела е снабдена с осемстепенна автоматична скоростна кутия. В последния случай е предвиден и набор от режими за различни видове пътна настилка.

По-късно в някои страни и само за модификацията RS трябва да започне да се предлага и двулитров турбо двигател с максимална мощност 231 конски сили. С него кросоувърът ще е способен да развие 210 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много добре

    4 4 Отговор
    На вид изглежада супер, не е като някоя китайска тенекия да ти духа между краката.
  • 2 карчи

    2 0 Отговор
    "конкурент" 🙄😅 по по лека моля😉
  • 3 име

    4 5 Отговор
    Рав 4 с цена 80хил. евро не мисля че ще му е конкурент! По цял свят има една категориа селяндури, за които е гордост да бъдат окрадени с 3-4 хил. за въйфон, 6хил. за въй цайси, колкото повече им надуваш цените в заведенията, толкова повече се тълпят там. Такива няма да си купат евтин Шевролет, те ще са годрди да платят 80-90 хил. евро за Рав4.
  • 4 Нико

    3 1 Отговор
    Дачия дъстър е по добре!