Отидете към основна версия

5 451 8

Три евтини кросоувъра на старо, които е по-добре да не купувате

  • автомобилът на старо-
  • кросоувъри-
  • надеждност

Ремонтът на тези модели струва на собствениците много пари

Германски експерти от организацията ADAC посочиха три проблемни кросоувъра, които е най-добре да не купувате на вторичния пазар. Всички тези автомобили са сравнително популярни у нас. Трябва да отбележим обаче, че представените модели имат и доста успешни модификации.

Например, списъкът на германските експерти започва с Dacia Duster, която е известна с надеждното си управление, липсата на корозия по каросерията и непретенциозните двигатели. Въпреки това, според специалистите, трябва да внимавате с тези кросоувъри, които са оборудвани с автоматична скоростна кутия.

Автоматикът на ранните Duster-и представлява четиристепенна хидромеханична скоростна кутия, която се оказа изключително неуспешна от гледна точка на работа и надеждност. Трансмисията "реже" мощността на двигателя, в резултат на което кросоувърът увеличава разхода на гориво и също така влошава динамиката. В допълнение, често срещан проблем с модела е повредата на управляващите соленоиди, които трябва да се сменят след сто хиляди километра.

Експертите съветват да избягвате и Renault Captur, но не всеки, а този, който е оборудван със скоростна кутия Jatco CVT. Според специалистите тази трансмисия не може да издържи на повишеното натоварване при работата на кросоувър. В същото време буксуването в кал или сняг значително намалява производителността и ресурса ѝ.

Друг ненадежден кросоувър е първото поколение Mazda CX-5, оборудвано с 2.2-литров турбодизел Skyactiv. Този двигател има вродена проблем под формата на неправилно закрепване на инжекторите, което води до разхлабване на техните залавни места. В резултат на това собствениците на такива коли често трябва да извършват скъпи ремонти на двигателя.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.

Свързани новини