Отидете към основна версия

2 206 4

Интересни подробности за новата Mazda CX-5

  • mazda-
  • cx-5

Mazda разработва третото поколение на модела CX-5. Кросоувърът трябва да излезе на пазара през 2026 година, но известна информация за него вече се появи в интернет. Тя бе публикувана от японския специализиран сайт BestCarWeb.

Ръководството на Mazda индиректно потвърждава дебюта на модела CX-5 в края на 2025 година или началото на 2026-а по време на брифинг за резултатите за 2023 г. Документът съдържа и някои подробности за новата кола.

Новата Mazda CX-5 2026 ще запази обичайното оформление с напречно разположение на двигателя и предно или задвижване на всички колела. Автомобилът ще бъде сравним по размер с настоящия модел. Дизайнът на кросоувъра ще бъде направен в модерен, но фирмено разпознаваем стил.

Освен това беше обявено, че новата Mazda CX-5 ще се предлага не само в бензинова, но и в хибридна версия. Toyota ще помогне за електрифицирането на модела - именно тази компания ще осигури хибридната му инсталация

Хибридът ще комбинира с 2.0-литров бензинов четрицилиндров SkyActiv-G мотор с електродвигател и батерия. Освен това инженерите на Mazda ще преконфигурират системата за по-активно и вълнуващо шофиране.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.

Свързани новини