Отидете към основна версия

2 085 16

Над 100 години в историята: Автосалонът в Женева няма да се провежда повече

  • женева-
  • автосалон-
  • автомобилен салон

Все пак събитие ще има в Катар

Емблематичното Международно автомобилно изложение в Женева, една от емблемите в автомобилната индустрия в продължение на повече от век, затвори врати завинаги. Организаторите официално обявиха отмяната на изданието през 2025 г. и всички бъдещи повторения на изложението в Швейцария.

Това решение бе взето след като първото отменяне на изложението поради пандемията COVID-19 през 2020 г. послужи даде началото на това решение. Макар че през 2024 г. изложението направи опит за завръщане след четиригодишно прекъсване, то не оправда очакванията. Участието на големите производители намаля, като само Lucid, Renault Group и китайските автомобилни производители представиха своите автомобили. Това неубедително представяне, съчетано с продължаващата несигурност, в крайна сметка подпечата съдбата на швейцарското събитие.

Името на изложението обаче няма да изчезне напълно от автомобилния календар. През 2025 г. Катар ще бъде домакин на ново събитие, озаглавено "Geneva International Motor Show Qatar". Макар че това събитие носи същото име, предстои да видим дали то ще успее да улови духа и наследството на оригиналното швейцарско изложение.

Краят на автомобилното изложение в Женева бележи значителна промяна в световния автомобилен пейзаж. Това някога доминиращо събитие служи като напомняне за постоянно променящата се индустрия и за предизвикателствата, пред които са изправени традиционните автомобилни изложения в цифровата ера.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Свързани новини