Отидете към основна версия

2 424 7

Пуснаха серийни автомобили без уреди на арматурното табло

  • арматурно табло-
  • уреди-
  • arcfox-
  • alpha s5

Arcfox представи седана Alpha S5, който разчита на усъвършенствана проекция на предното стъкло

Китайският автомобилен производител Arcfox представи своя нов лифтбек Alpha S5 (αS5), който веднага предизвика истински фурор. Моделът се отличава не само със стилен дизайн и впечатляващи размери (4 820 мм дължина, 1 930 мм широчина и 1 480 мм височина), но и с липсата на традиционно арматурно табло.

Външно Alpha S5 прилича на спортен седан с характерна „усмивка“ отпред, където фаровете плавно се сливат в заоблен дизайн, създавайки впечатление за лице на лисица. Междуосието от 2 900 мм осигурява просторно вътрешно пространство. Основната изненада обаче е липсата на обичайното табло. Вместо това цялата информация се показва на предното стъкло.

Това решение позволява да се освободи панелът пред водача и да се създаде по-минималистичен интериор. Информацията за скоростта, нивото на батерията и другите данни се проектират върху стъклото с помощта на усъвършенствана система HUD (Head-up Display).

В средата на таблото е наличен голям екран за мултимедийната система. Arcfox Alpha S5 се предлага в две версии: с един електромотор (мощност 248 к.с.) на предната ос или с два електрически двигателя (248 к.с. отпред и 282 к.с. отзад), което превръща системата в задвижваща на всички колела.

В допълнение към това, Alpha S5 е оборудван с интелигентна система за автономно управление, която позволява на автомобила да се движи сам при определени условия. Цената на Alpha S5 започва от 176 800 юана, което е около 22 500 евро.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.

Свързани новини