Отидете към основна версия

1 335 4

Audi залага на хибриди с ДВГ

  • audi-
  • хибриди-
  • двг

Според германците преходът към пълноценни електрически превозни средства ще отнеме повече време от първоначално планираното

Audi ще увеличи броя на хибридните автомобили в гамата си. Ръководството на немската марка взе това решение поради факта, че преходът към пълноценни електрически превозни средства ще отнеме повече време от първоначално планираното. В същото време ръководителят на марката Гернот Дьолнер каза, че освен хибридите, през следващите десет години от поточните линии ще излизат и модели с класически двигатели с вътрешно горене, и електрически автомобили.

Според ръководството на Audi, разширяването на гамата от хибридни модели ще улесни клиентите на марката да преминат към пълноценни електрически превозни средства, като постепенно ще изоставят двигателите с вътрешно горене. Бензин-електрическите силови трактове в комбинация с новата PPC платформа ще позволят на хибридните модели на Audi да изминават на електричество до сто километра.

Най-новият модел с ДВГ в гамата на Audi през 2026 година ще бъде новият кросоувър Q7. До 2033 година компанията планира напълно да се откаже от класическите горивни системи. Според експерти, въпреки лекия спад в популярността на превозните средства, задвижвани от батерии, през следващото десетилетие автомобилните производители ще бъдат принудени да преминат към електрическа тяга.

През февруари миналата година Toyota заяви, че пълният преход към електрически превозни средства е вреден за планетата. Тогава експерти казаха, че производителите трябва да разработят различни видове агрегати, но по всичко личи, че към момента двигателите с вътрешно горене все още са най-добрата опция.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини