2 Септември, 2024 09:43 2 358 10

Ето го изцяло новото Audi Q5

  • audi-
  • q5

Автомобилът запазва бензиновите и дизелови агрегати

Ето го изцяло новото Audi Q5 - 1

Кросоувърът Q5 очаква първата си смяна на поколенията от осем години и както е видно от първоначалната информация и от снимките всичко в него ще се промени. От първите данни за колата става ясно, че третата генерация на SUV-то Audi Q5 запазва доказания си хардуер, но външният вид е напълно различен. Колата е решена в новия корпоративен стил на марката със солидна светлинна лента и голяма радиаторна решетка.

Ето го изцяло новото Audi Q5

Очакват се не само хибриди: четири- и шестцилиндровите двигатели с обем от 2.0 и 3.0 литра ще останат в експлоатация. Новото Audi Q5 се отличава със „слепи“ емблеми - вече няма дупки в четирите пръстена. Друг признак на третото поколение е радиаторната решетка с големи пчелни пити, наподобяващи вериги.

Отзад кросоувърът се разпознава най-лесно по тесните задни светлини, свързани с лента за спирачни светлини и откритите изпускателни тръби, като „фалшивите“ изпускателни системи остават в миналото.

Вътре също има мини-революция, но всичко това вече го видяхме в семейството на Audi A5. Интериорът на двете "петѝци" е почти напълно унифициран: има разлики в нюанси като дизайна на дръжките на вратите, подлакътниците и въздуховодите, като интерфейсът на централния тунел също е малко по-различен. Но основната идея с кокпит с три екрана е видна и в салона на новото Q5.

Ето го изцяло новото Audi Q5

Интересното е, че третото поколение Audi Q5 запазва бензиновите и дизелови 2.0-литрови турбо двигатели със и без 48-волтов стартер-генератор. SQ5 пък разполага с модернизирана версия на своя 3.0-литров V6 бензинов двигател. Разбира се, кросоувърът продължава да има в арсенала си фирмената система за механично задвижване на четирите колела с отделни съединители отзад.

Ето го изцяло новото Audi Q5

Съвместно с китайски партньори Audi ще интегрира нов автопилот в Q5. Кросоувърът вероятно ще има и купе-подобна версия на Sportback, но тя няма да бъде показана веднага. А що се касае до изцяло електрически автомобил, то той ще бъде отделен в отделно семейство, така че няма да има повече объркване с Q5 e-tron в глобалната гама.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    9 4 Отговор
    Тва една чанта пари. Аз да не ги рина в избата? за 5 хиляди лева ше си взема Дачия пак се движи.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 това му трябва на човека

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    То на теб и стар москвич ще ти отива!
    Червен!

    Коментиран от #6

  • 4 дон Вито

    10 4 Отговор
    Изглежда като след катастрофа.
    А цената му със сигурност ще е катастрофална.
    Добре, че има Дъстър.
  • 5 Пилот на Ферари

    11 2 Отговор
    И кое точно е изцяло новото ?

    Коментиран от #8

  • 6 Само питам

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "това му трябва на човека":

    Ти кога ще успееш да си го купиш ? В някой следващ живот ?
  • 7 Пилот на Ферари

    10 1 Отговор
    На втората снимка изглежда като Голф! Ма то по принцип си е такъв .
  • 8 Ъъъъъ

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пилот на Ферари":

    Същото като старото, само, че ново!
    Както е казал класикът.
  • 9 Костя къс

    4 2 Отговор
    Аз ще си купя масквич
  • 10 Ник

    8 1 Отговор
    Много хубав Хюндай/КИА