Отидете към основна версия

1 946 10

Според дилъри Тавареш води Stellantis към катастрофа

  • stellantis-
  • карлос тавареш

Дилърите на Stellantis в САЩ не са доволни от управлението на компанията

Националният съвет на дилърите на Stellantis в САЩ смята, че ръководителят на компанията Карлос Тавареш води концерна към катастрофа, а американските марки са застрашени от изчезване.

Както съобщава Motor1, Националният дилърски съвет на Stellantis в САЩ е изпратил отворено писмо до Тавареш, в което го обвиняват в нерационално управление на компанията. Освен това дилърите също не харесват факта, че шефът на концерна е спечелил почти 40 милиона долара миналата година.

Тавареш е критикуван и, че причинява "бързата деградация" на Jeep, Ram, Dodge и Chrysler. Тезите им са подкрепени с факти и са абсолютно верни, тъй като през първата половина на 2024 година продажбите на Jeep са паднали с 9%, на Ram - с 26%, на Chrysler - с 8%, докато цифрите на Dodge са намалели с 16%.

Писмото от 10 септември е достъпно за преглед в PDF формат. Stellantis дойде в защита на Тавареш, като каза, че „не вярва, че публичните лични атаки са най-ефективният начин за решаване на проблемите“.

Националният дилърски съвет на Stellantis в САЩ казва, че това не са лични нападки, а реална ситуация и "бие тревога" към изпълнителния екип на концерна повече от две години. Те обвиняват главния изпълнителен директор, че е определил курс, който „в дългосрочен план ще бъде катастрофа, а сега тази катастрофа дойде“.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.

Свързани новини