16 Септември, 2024 12:10 1 874 10

Според дилъри Тавареш води Stellantis към катастрофа

  • stellantis-
  • карлос тавареш

Дилърите на Stellantis в САЩ не са доволни от управлението на компанията

Според дилъри Тавареш води Stellantis към катастрофа - 1

Националният съвет на дилърите на Stellantis в САЩ смята, че ръководителят на компанията Карлос Тавареш води концерна към катастрофа, а американските марки са застрашени от изчезване.

Както съобщава Motor1, Националният дилърски съвет на Stellantis в САЩ е изпратил отворено писмо до Тавареш, в което го обвиняват в нерационално управление на компанията. Освен това дилърите също не харесват факта, че шефът на концерна е спечелил почти 40 милиона долара миналата година.

Тавареш е критикуван и, че причинява "бързата деградация" на Jeep, Ram, Dodge и Chrysler. Тезите им са подкрепени с факти и са абсолютно верни, тъй като през първата половина на 2024 година продажбите на Jeep са паднали с 9%, на Ram - с 26%, на Chrysler - с 8%, докато цифрите на Dodge са намалели с 16%.

Писмото от 10 септември е достъпно за преглед в PDF формат. Stellantis дойде в защита на Тавареш, като каза, че „не вярва, че публичните лични атаки са най-ефективният начин за решаване на проблемите“.

Националният дилърски съвет на Stellantis в САЩ казва, че това не са лични нападки, а реална ситуация и "бие тревога" към изпълнителния екип на концерна повече от две години. Те обвиняват главния изпълнителен директор, че е определил курс, който „в дългосрочен план ще бъде катастрофа, а сега тази катастрофа дойде“.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо Бохо

    28 5 Отговор
    Народната кола, Бенца, Стелантис със сите марки....Путин ви занули с вашите собствени санкции. Китайците ще ви изкупят марките за без пари. Питайте Волво и Нокия, Ериксон и прочие шитни
  • 2 младеж

    25 2 Отговор
    Дали допускат ,че продукцията им е скъпа и затова не се купува ?

    Коментиран от #5

  • 3 ...

    11 6 Отговор
    Така правят таваришите...
  • 4 Таварища

    19 0 Отговор
    40 милиона са си 40 милиона, да избутва още една година и се оттеглям на Хаваи, ще пратя по една картичка с изглед на дилърите
  • 5 Хохо Бохо

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "младеж":

    Скъпа но за сметка на това некачествена. Влез в някоя фейсбук американска група на някой от моделите на Джип и крайслер, нови коли немогат да си ги вземат от сервизите след има няма 50000 км. Пълен скрап и никва гаранция. Китайците дават 7 години и 100000км гаранция.

    Коментиран от #7

  • 6 Вальо

    16 2 Отговор
    Тавареш е тумор в автомобилната индустрия. Трябва да изчезне вовеки веков. Направи Пежо и Ситроен скъпи марки които са супер ненадеждни и некачествени.
  • 7 ЕЛЛИН

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хохо Бохо":

    Китайците тепърва и предстои да се доказват . Ама не на приказки и на хартия , а на практика .Всяка нова кола е лъскава и натруфена . Нека мине пробег 100к km (ако успее) , пък да я видим . Като им гледам корабите по пристанищата всичките ръждясали и корозирали . . .

    Коментиран от #10

  • 8 Гласувам Не подкрепям никого

    10 2 Отговор
    И не само дилърите, а и клиентите са на това мнение!
  • 9 Пловдив

    11 5 Отговор
    Oще санкции! Докато ЕС и САЩ фалират!
  • 10 Буха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "ЕЛЛИН":

    Продуктите на Стелантис отдавна се дока,аха като абсолютни боклуци, а и вече станаха много скъпи