Отидете към основна версия

2 257 6

Най-надеждните употребявани автомобили според Consumer Reports

  • употребявани автомобили-
  • надеждност

Consumer Reports нов списък с най-надеждните употребявани автомобили от различни ценови групи. Повечето от тях са представени на и на родния пазар и екземпляри от тях могат да бъдат открити в най-големия сайт за автомобили в България - mobile.bg.

В категорията под 10 хиляди долара лидер е второто поколение Chevrolet Cruze 2016-2019, а предпочитание трябва да се даде на екземплярите от 2017 година и по-късно, но те са и малко по-скъпи. Сред предимствата на седана са комфортът на шофиране, динамиката на турбо-четворката, съвместимостта със смартфони на iOS и Android, наличието на безключов старт и отопляеми предни седалки.

В категория до 15 хиляди долара наградата печели Hyundai Elantra 2017-2020. За предпочитане е да вземете най-новите версии на седана, тъй като при тях са подобрени звукоизолацията, преконфигурирани са шасито и е увеличена гладкостта на трансмисията. Предимствата на седана включват просторен втори ред, впечатляващо нисък разход на гориво и набор от асистенти за активна безопасност, които се появяват в средата на жизнения цикъл на модела.

Когато става дума за SUV автомобили, струващи по-малко от $15 000, фаворитът на Consumer Reports е Honda HR-V 2016-2022 , наличен както с предно задвижване, така и със задвижване на всички колела. Просторен, икономичен, умерено безопасен, кормилното управление е отзивчиво, но окачването е малко грубо.

Титлата за най-добър компактен кросоувър в лигата под 20 хиляди долара е присъдена на Kia Sportage (2017-2022). Препоръчително е да закупите модел от 2021 година или по-млад, тъй като тук е извършена актуализация и е отбелязано повишаване на надеждността. Победителите в категорията хибриди до 15 и 20 хиляди долара са съответно Toyota Corolla (2020−2024 г.) и Toyota RAV4 (2016−2018 г.).

Най-надеждният семеен кросоувър с три реда седалки, според CS, е второто поколение Mazda CX-9 , Buick Envision е обявен за най-добър премиум SUV, Toyota Tacoma - за най-добър премиум SUV, а Mazda MX-5 печели в категорията спортни автомобили - всички тези автомобили също струват под 20 хиляди долара.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.

Свързани новини