Last news in Fakti

3 Юли, 2024 09:52 8 355 1

Няколко кросоувъра на старо, които са с проблемни автоматични скоростни кутии

  • употребявани автомобили-
  • кросоувъри-
  • автоматична скоростна кутия-
  • съвети

Собствениците на тези автомобили най-често срещат дефекти в трансмисията на колите си

Няколко кросоувъра на старо, които са с проблемни автоматични скоростни кутии - 1

Популярността на кросоувърите продължава да расте, като респективно това се случва и на пазара втора употреба. Освен това потенциалните клиенти все повече предпочитат автоматична скоростна кутия, така че не е изненадващо, че голяма част от автомобилите с повишена проходимост на вторичния пазар у нас са именно с автоматични трансмисии. Те обаче не винаги са надеждни.

Сега ви обръщаме внимание на няколко кросоувъра, които често имат проблеми със скоростните си кутии. Всички модели в проучването се продават на родния пазар. Антирейтингът е съставен отдела за оценка на колесната техника на групата компании Alfa-Leasing.

Според изнесените зданни най-проблемна е автоматичната скоростна кутия на Jeep Grand Cherokee и по-конкретно на екземпляри, произведени през периода 2000 - 2010 година. Тези автомобили много често имат проблеми с електронния блок за управление на трансмисията. Също така, соленоидите на тази скоростна кутия спират да работят, когато трансмисионното масло се сменя по-нередовно.

Следващият в антирейтинга е Nissan X-Trail с трансмисия Jatco JF613E, която е силно податлива на износване, особено при агресивно шофиране. Специалистите определят като причина за повредите соленоидите на трансмисията, които са най-слабото място на кутията. В същото време, в спокоен режим на каране, тази автоматичната кутия може да изкара до 250 хиляди километра.

Третата силно непрепоръчителна автоматична скоростна кутия, според експертите е тази на Volkswagen Tiguan. По-конкретно става дума за шестстепенна скоростна кутия 09 M, която може да е ненадеждна, но само при стриктна поддръжка. Освен тези модели експертите съветват да се избягват употребявани екземпляри от марките Chevrolet и Opel, оборудвани със скоростна кутия 6T30, както и автомобили Nissan с автоматична скоростна кутия Jatco JR507E.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имам

    12 2 Отговор
    Моят Нисан е над 360 хил...Купих го на 63 хил от Швейцария. Досега нямам никакви проблеми-не дай Боже .. Племеника ми също е с въпросният модел на Нисан и също не се е оплаквал от скоросна кутия...Може да има проблеми при вариаторните кутии-незнам....Но при мен всичко е ок