Отидете към основна версия

2 312 19

Китайските автопроизводители са изправени пред огромни загуби, които могат да надхвърлят сумата от 20 милиарда долара

  • китайски автомобили-
  • загуби

Китайските търговци на автомобили са изправени пред сериозни проблеми и според анализатори съвсем скоро ще претърпят огромни загуби. Причината е в ниското търсене на автомобили, което започва да се усеща още сега. Пълните с автомобили складове също могат да бъдат сериозен проблем, съобщава Bloomberg .

Поради ниското ниво на потребление и запълнеността на складовете, цената на автомобилите в салоните намалява. По този начин дилърите се стремят да разпродадат излишните запаси, но и това не им помага.

Китайската асоциация на дилърите на автомобили призовава правителството да наблюдава финансовите рискове, преобладаващи в индустрията сега. Вероятно загубите могат да надхвърлят 20 милиарда долара.

Заслужава да се отбележи, че дилърите пострадаха значително поради подобни ценови скокове. А държавните субсидии, които би трябвало да насърчат шофьорите да продават стари коли, имат най-вече положителен ефект върху продажбите на автомобили с ДВГ, но не и на електромобили, които масово се произвеждат от китайски компании.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.

Свързани новини