24 Септември, 2024 14:01 1 681 15

Китайските автопроизводители са изправени пред огромни загуби, които могат да надхвърлят сумата от 20 милиарда долара

  • китайски автомобили-
  • загуби
Китайските автопроизводители са изправени пред огромни загуби, които могат да надхвърлят сумата от 20 милиарда долара - 1

Китайските търговци на автомобили са изправени пред сериозни проблеми и според анализатори съвсем скоро ще претърпят огромни загуби. Причината е в ниското търсене на автомобили, което започва да се усеща още сега. Пълните с автомобили складове също могат да бъдат сериозен проблем, съобщава Bloomberg .

Поради ниското ниво на потребление и запълнеността на складовете, цената на автомобилите в салоните намалява. По този начин дилърите се стремят да разпродадат излишните запаси, но и това не им помага.

Китайската асоциация на дилърите на автомобили призовава правителството да наблюдава финансовите рискове, преобладаващи в индустрията сега. Вероятно загубите могат да надхвърлят 20 милиарда долара.

Заслужава да се отбележи, че дилърите пострадаха значително поради подобни ценови скокове. А държавните субсидии, които би трябвало да насърчат шофьорите да продават стари коли, имат най-вече положителен ефект върху продажбите на автомобили с ДВГ, но не и на електромобили, които масово се произвеждат от китайски компании.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карл три

    9 16 Отговор
    Китай получава по 120 млрд печалба, само от търговията със САЩ всеки месец. 20 млрд нищо не са за тях, а като се има предвид, че така си осигуряват пълен монопол върху производството на коли, това им гарантира печалби за трилиони!

    Коментиран от #14, #15

  • 2 Еми

    14 6 Отговор
    свръх конкуренцията до това води. Куцо кьораво сакато взе да пройзвежда коли. Да не говориме че всеки взе да пройзвежда по 50вида кочини едновременно. Тоест нещата ще си се самоотрегулират и ще си дойдат на място.
    Неможе сульо и пульо да бълва по 50 модела бракми и всичко това да се потребява.
    Едно време се знаеше, имаше нормален брой пройзводители и 6-7типа автомобили, а сега е пълно със всякакви извращения х у корен квадратен моделй...
  • 3 Да виждаме че

    7 7 Отговор
    Санкцийте не работят😉
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Какви са тези глупости

    11 3 Отговор
    Нали китайците ни превземали и всички европейски автопроизводители лижат рани и съкращават хора, щото китайците им изпили шнапса?
  • 6 Китай

    15 10 Отговор
    Китай е един обикновен крадец на интелектоална собственост.

    Коментиран от #11

  • 7 умен

    3 7 Отговор
    ватенките чакат опорки да им спуснат
  • 8 Джуган

    12 4 Отговор
    Щом китайците търпят огромни загуби, на европейските и американските производители не им остава нищо друго освен да фалират
  • 9 Хдтсдсзтдст

    6 10 Отговор
    Лелелеее, ще се попикая от смях ако за втори път в рамките на 50-60 години комунистически гробокопач на "загниващия Запад" се спомине, защото всъщност е колос на глинени крака.

    Може и да не се случи така, обаче след като веднъж вече сме го виждали, значи не е невъзможно.
  • 10 Анджо

    5 7 Отговор
    Те самите китайци не си ги купуват , искат ние да ги купуваме. На ужким евтини, а се оказват, че ще ни излезнат по скъпи. Грит Уол са за пример.
  • 11 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Китай":

    мамин интелектОалец ! хахахаха всичките сте правени в един ... (триточие), бате
  • 12 Е нищо

    3 1 Отговор
    Бедният китаец ще бачка и ще се лишава, за да може Партията да им покрие загубите !
  • 13 мисирпрес

    4 0 Отговор
    В заглавието автопроизводители ,в статията автотърговци.
  • 14 Aлфа Bълкът

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Карл три":

    Хаха, ти тези пари да не мислиш, че ги прибира Китай?
    Китай им прибира данъка, печалбата отива в собствениците/производителя, които пак са западни фирми!
  • 15 Оборота

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Карл три":

    На Китай за година с Америка е около 600 млрд а с ЕС към 500 млрд