21 Октомври, 2024 12:45 845 4

Болшинството германци са готови (на думи) да си купят китайски автомобил, но реалността е друга

  • китайски автомобили-
  • германия
Болшинството германци са готови (на думи) да си купят китайски автомобил, но реалността е друга - 1

Ново проучване, проведено сред над 10 000 немски шофьори и отнасящо се за отношението им към автомобилите от Китай, показа, че около 60 процента от анкетираните са готови да купят кола от Китай, ако цената ги устройва. Сред другите стимули за покупка на китайска кола са иновативни технологии, атрактивен дизайн и качество на изработка.

Германският автомобилен клуб ADAC анкетира 10 079 местни шофьори за отношението им към китайските автомобили. Отбелязва се, че почти 2/3 от анкетираните са готови да закупят автомобил от Китай, като основният стимул за покупката ще бъде цената. Интересното е, че интересът към китайските автомобили намалява с възрастта. Избират ги предимно млади германци, които предпочитат електрически автомобили.

В същото време китайските коли с ДВГ са някъде в опашката на класацията. В допълнение към цената, на която 83 процента обръщат внимание, иновативните технологии (55%), дизайнът (37%) и качеството на изработката (26%) могат да бъдат причини за избор на китайски автомобил.

От тези, които все още не са готови да купят кола от КНР, около 40% се позовават на неразвитата мрежа от дилъри и сервизни центрове, а 39% имат съмнения относно качеството. Заслужава да се отбележи също, че една трета от анкетираните са загрижени за защитата на данните, тъй като повечето съвременни автомобили са постоянно свързани към мрежата.

Според проучването търсенето на автомобили от Китай в Германия се е увеличило с почти 48 процента през последната година. Обемите на продажбите обаче остават ниски и не може да се говори за бързо превземане на пазара. Така през 2023 година делът на китайските коли в общия брой регистрации на нови автомобили е бил само 1.18 процента. Има и друг пример: през този септември BYD са продали само 140 коли в Германия, а Tesla - 3 758.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хе хе

    4 0 Отговор
    Проучване на Фолксваген груп показа, че собствениците на електромобили изминават значително по-малко километри годишно, от собствениците на автомобили с ДВГ.
  • 2 Гориил

    6 3 Отговор
    Петдесет процента от молдовците са (на думи) готови да се присъединят към ЕС. Но дали реалността е различна? Не е ли ?Публикувайте възможно най-малко лъжи.
  • 3 ПХсзхзхдз

    0 0 Отговор
    Много искат, ама нямат желание.

    И аз всяка година се каня да отслабна, ама като дойде първи януари и некакси не ми се гладува.
  • 4 Тоз

    0 0 Отговор
    Болшевиките използват болшинство. Казва се мнозинството на български. Все още не сме съветска република.