Отидете към основна версия

1 001 2

Суперхибридът Mercedes-AMG One се превърна в най-бързия сериен автомобил на Нюрбургринг. Отново! (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • one-
  • нюрбургринг-
  • рекорд

Хиперавтомобилът Mercedes-AMG One постави нов рекорд на Нюрбургринг за пътни автомобили. Пилотът от DTM Маро Енгел завъртя обиколка на легендарната писта за време 6:29.090, подобрявайки собственото си представяне с повече от пет секунди. Хибридът беше конфигуриран по същия начин, както по време на миналогодишното състезание - но организаторите имаха голям късмет с времето.

Посланикът на Mercedes-AMG и пилот на DTM Маро Енгел подобри собствения си рекорд на Nordschleife, поставен зад волана на Mercedes-AMG One през 2022 година. Германецът успя не само да подобри предишния резултат с пет секунди , но и да бъде първият в шосеен автомобил, който постигна време под 6 минути 30 секунди. Според него са имали голям късмет с времето: Нюрбургринг е сух и въздухът се затопля до 15 градуса по Целзий.

В подготовката за състезанието наклонът на колелата на хиперавтомобила е променен, като са избрани максимално допустимите стойности. Мехатрониката е превключена в най-спортния режим Race Plus, който осигурява много предимства на пистата. При него колата се притиска по-силно към земята, окачването се стяга, а системата за активна аеродинамика започва да работи на предела на възможностите си. И, разбира се, само в Race Plus е налична максималната мощност на силовия тракт.

Последният е базиран е на 1.6-литров V6 турбодвигател, който е допълнен от четири електрически мотора и батерия с капацитет 8.4 киловатчаса, работеща на 800 волта. Системната мощност е 1 063 конски сили. Mercedes-AMG One ускорява от нула до сто за 2.9 секунди, а скорост до 200 км/ч се постига от суперхибрида точно за седем секунди. 300 км/ч се достигат за 15.6 секунди. В същото време по отношение на рекордното постижение на Nordschleife тази кола все още отстъпва на електрическия Lotus Evija X (6:24.047) и Volkswagen ID. R (6:05.336), но и двата са прототипи и нямат достъп до обществени пътища.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.

Свързани новини