12 Октомври, 2024 10:12 636 0

Електромобилите Mercedes не се продават добре, но общите продажби се увеличават

  • mercedes-benz-
  • eq-
  • двг-
  • продажби

Успехът продължава да се дължи на колите с ДВГ

Електромобилите Mercedes не се продават добре, но общите продажби се увеличават - 1

Продажбите на електрическите модели на Mercedes-Benz през третото тримесечие на 2024 година паднаха катастрофално. Общите продажби на моделите EQB, EQE и EQS са намалели с 42% в сравнение със същия период на миналата година.

През миналата година компанията е продала в САЩ 9 984 електрически автомобила, докато през тази - едва 5 769 броя. Mercedes не предоставя отделни данни за продажбите за всеки от трите модела, така че в момента е невъзможно ясно да се каже кой се продава по-добре - кросоувърите или седаните.

Така или иначе нещата не изглеждат никак добре за бранда EQ. И във връзка с тези резултати ръководството на Mercedes-Benz призна, че планът за пълна електрификация на моделната гама е твърде амбициозен.

От компанията се преориентираха бързо и шефът на Mercedes Ола Калениус потвърди, че Mercedes-Benz ще премине към стратегия, подобна на подхода на BMW: гамата на марката ще включва електрически и бензинови версии на S-класата, вместо новия EQS.

А наскоро стана известно, че моделът с двигател с вътрешно горене ще се произвежда до 2030 година. Останалите модели ще последват примера на S-класата. Но лощите продажби на електромобили не пречат на марката да продава добре като цяло.

Въпреки отрицателния резултат на електрическите модели, общите продажби на Mercedes-Benz са се увеличили с 11% спрямо 3-то тримесечие на 2023 година, главно благодарение на голямата линия от SUV-та с ДВГ на производителя.

Но не само автомобилите с повишена проходимост и с ДВГ бележат ръст в продажбите. Между другото, моделът CLE с две врати - изцяло нов модел тази година - е друг популярен модел, с повече от 10 000 продадени бройки в САЩ през 2024 година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА