Отидете към основна версия

2 498 21

Audi изоставя европейския си завод за производство на електромобили

  • audi-
  • завод-
  • електромобили-
  • брюксел

Компанията Audi ще затвори завода в Брюксел, защото не е измислила какво да произвежда там. В момента компанията сглобява семейството електрически кросоувъри Q8 e-tron, което се оказа непопулярно сред купувачите.

Ръководството на марката се опита да намери друго приложение на производствената площадка, но това не беше възможно. Единственият шанс за спасение може да е някой китайски производител, който да купи завода.

След като Audi обяви края на производството на Q8 e-tron, ръководството на компанията първоначално планираше да реконструира завода за производство на други автомобили. Сериозна модернизация на предприятието обаче се оказа невъзможна, тъй като се намира близо до центъра на Брюксел.

Германската марка получи 26 оферти от потенциални инвеститори, но нито един от проектите не заинтригува висшето ръководство. В резултат на това експертите решиха да се откажат от идеята за адаптиране на завода за сглобяване на други автомобили.

Белгийската фабрика на Audi може да стане първият обект, който ще бъде затворен от концерна Volkswagen. Ако това се случи, повече от три хиляди работници ще останат без работа.

Само китайска компания може да спаси положението. Много производители от Китайската народна република се опитват да разположат производствените си мощности в европейските страни, за да избегнат новите мита, но към момента няма информация за това дали китайци ще купят завода на Audi.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.

Свързани новини