2 Септември, 2024 12:07 15 840 10

Стотици чисто нови автомобили Tesla оставени в полето

  • tesla-
  • електромобили

Бъдещите купувачи вече изразяват опасения, че автомобилите не се съхраняват правилно

Стотици чисто нови автомобили Tesla оставени в полето - 1

Този необичаен паркинг е открит близо до сервизен център на Tesla в Тампа, Флорида. Стотици нови Tesla Model 3 са паркирани на терена и буквално вече започват да буренясват.

Въз основа на VIN кодовете става ясно, че повечето автомобили са произведени между април и май 2024 година. И по външни признаци може да се разбере, че това са актуализираните Tesla Model 3 от моделната 2024 година. Но има и версии преди стилизирането, както и няколко модела Y.

Снимките станаха "вайръл"в интернет (за първи път бяха споделени в Reddit от потребител на име Ерик). След това друг потребител с никнейм fixumistakes се свърза с местния сервизен център и зададе въпроси относно мистериозното поле с автомобили Tesla.

Отговориха му, че това място се използва за временно съхранение на нови партиди автомобили. Казват, че производителят е запълнил всичките си територии в основните заводи във Флорида и Орландо, така че е имало нужда от допълнително пространство.

Бъдещите купувачи вече изразяват опасения, че автомобилите не се съхраняват правилно: жаркото слънце във Флорида поврежда боята, а гъстата трева е пълна с гризачи, които обичат да живеят във „вътрешностите“ на колите.

Стотици чисто нови автомобили Tesla оставени в полето

Напоследък на много пазари се наблюдава забавяне на търсенето на електрически превозни средства, така че ситуацията изглежда разбираема. След рекордно последно тримесечие на 2023 година, през което Tesla достави 484 507 автомобила, сега експертите очакват осезаем спад в продажбите.

Досега резултатите на Tesla бяха впечатляващи. Миналата година кросоувърът Model Y стана най-продаваният ел. автомобил в света с 1 223 000 бройки годишно. Що се отнася до седана Tesla Model 3, той зае 10-то място по продажби. Заслужава да се отбележи, че все още няма други изцяло електрически превозни средства в световния Топ 10.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    46 12 Отговор
    Скоро автомобил с пълен резервоар ще се разменя за АК-47. От електричките ще стават чудесни курници.

    Коментиран от #4

  • 2 омъскаряване

    42 4 Отговор
    Е нали са "зелени" 🤣
  • 3 Лъжата екология

    34 4 Отговор
    И със старите е така.
  • 4 Кандидат Милионер

    20 30 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Тва Путин ли ти го каза,дето сменят емблемата на китайски Jac с Москвич ???

    Коментиран от #6

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 2 Отговор
    ТЕСЛЬОоооооо, тичай да си вземеш‼️‼️‼️
  • 6 Затова

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "Кандидат Милионер":

    Те са с едно качество
  • 7 Еколог

    25 2 Отговор
    Да , но гният ,,екологично,,
  • 8 Гост

    27 2 Отговор
    Не върви бизнеса,теслари! Наш Теслю сънува 50% ръст всяка година и 20 милиона Тесли намси коя година.
  • 9 ужасТ

    13 6 Отговор
    Много са притиснявам ча ша са развали буйъта на таслата. Ас само в хола ша си я държа. И ша я зареждам всеки месец! Ни я ща с напукана боя!
  • 10 Гост

    11 2 Отговор
    Това е новия бизнес на Теслю адреналинката електричка.Ще зарежда Теслите от фотоволтаици през деня и ще продава ток скъпо нощес на комшиите.