Отидете към основна версия

905 4

BYD изгражда завода за автомобили в Унгария със свой дългогодишен партньор

  • byd-
  • forvia-
  • завод-
  • унгария

BYD разшири партньорството си със седмия по големина доставчик на автомобилни технологии в света, компанията Forvia, която е партньор на 290 автомобилни завода в 40 страни по света, пише Electrek.co.

И двете марки вече имат опит в партньорските отношения, тъй като са отворили седем фабрики в Китай - по една фабрика всяка година през последните седем години. Сега се открива фабрика за седалки в Тайланд, където BYD откри първото си производствено съоръжение това лято. Следва Европа, където интересите на двата гиганта се преплитат в Унгария.

„Пренасянето на нашето партньорство с BYD в Европа е важен крайъгълен камък и за двете ни компании. Вече имаме значителни постижения в Азия. Сега сме уверени, че нашето разширяване на сътрудничеството ще допринесе за по-нататъшни иновации и растеж на европейския пазар“, каза генералният директор на Forvia Партик Колер по отношение на Унгария.

Въпреки вносните мита, наложени от ЕС, китайският производител започна активно да промотира новите си модели на европейския пазар. Неговият Sealion 7 стана осмият модел на BYD, който пристигна в Европа след Dolphin, Seal и Seal U.

„BYD все още ще произвежда нови електрически автомобили на достъпни цени “, каза изпълнителният вицепрезидент на BYD Стела Лий. Според Лий началните цени в Германия, най-големият автомобилен пазар в Европа, ще бъдат около 25 000 до 30 000 евро, въпреки митата.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.

Свързани новини