17 Септември, 2024 11:15 2 049 6

BYD изкупи изцяло акциите на марката Denza от Mercedes

  • denza-
  • byd-
  • mercedes-benz

Така Denza се трансформира от съвместно предприятие в изцяло китайска марка

BYD изкупи изцяло акциите на марката Denza от Mercedes - 1

BYD купи останалите 10% дял в Denza от Mercedes-Benz, компания, основана през 2011 година с равно разпределение на акциите между страните. С течение на времето BYD постепенно изкупи обратно акциите на Denza, като до лятото на 2022-а стана собственик на 90% от ценните книжа на марката.

Тъй като Denza Motors продаде 9 989 автомобила през август 2024 г. и кумулативните продажби през тази година достигнаха 79 894 автомобила, марката е готова за трансформация, за да подобри представянето си. В момента моделната линия включва кросоувъри Denza N7 и N8, миниван D9 и току-що представеното комби бизнес клас Denza Z9.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо обича Мерцедес заради Ганювичка

    14 0 Отговор
    10 000 евро за фар с крушка
  • 2 истина ти казвам

    8 2 Отговор
    Дизайнерът на тия возила требва да бъде линчуван!
  • 3 Трябва да се забрани

    6 2 Отговор
    производството на грозила като тези. Нямам талант за дизайнер ама това си е направо грозотия. Дори няма колата си да паркирам до това недоразумение.
  • 4 ПоКУРко

    8 0 Отговор
    На Път са изкупят и Мерцедес Бенц! В момента наближават собственост от 50% от акциите им! Преди няколко години Мерцедес се усетиха, че ще станат китайци и отделиха камионите в отделна фирма, за да не я докопат и нея дръпнатите! А Вие си купувайте нови китайски мерцедеси на безбожни цени!

    Коментиран от #5

  • 5 Те и камионите им толкоз стават

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "ПоКУРко":

    кат и скапаните им коли. Това което бяха на времето европейските автомобилни марки,не е останало нищо сега,само едни емблеми и торби с пари за една скрап,която и 5 години и е зор да изкара.
  • 6 Истината е в

    4 0 Отговор
    китайския автопром. Еврогейския не става,скъп качество занижено значително и само заради едната емблема да ес дават торби с пари не си заслужава. Китайския автопром предлага автомобили за всякакъв вкус и на приемливи цени.