Отидете към основна версия

4 139 8

БПГА: Държавата да каже за данъците на Марешки

  • марешки-
  • бпга-
  • горива-
  • бензин

Колко са данъците, заплатени на държавната хазна от бизнеса на г-н Марешки с горива през последната година?

Това искат в официално писмо до медиите от Българската петролна и газова асоциация (БПГА).

Апелът е във връзка с проведеното изслушване на членовете на Българската петролна и газова асоциация във временната анкетна комисия за пазара на горива в Народното събрание, което се състоя на 14.12.2016 година, и последвалите изявления на г-н Веселин Марешки.

Членовете на Асоциацията проявяват загриженост за изсветляването на пазара на горива в България.

БПГА отказва да влиза в уличния стил и жаргон на г-н Марешки. Твърдо заявяваме, че „феноменът” Марешки е проблем на държавата, а не на петролната и газова асоциация.

За целта от БПГА настояват държавата да отговори пред българското общество – защитила ли е своя интерес и кои са държавните органи, извършили проверка и излезли с окончателни актове за дейността на г-н Марешки в бизнеса с горива?

Каним цитираните от него доставчици, а именно „Лукойл”, „Полисан” и „Сакса” да предложат на членовете на БПГА същите условия като на г-н Марешки, за да преценим възможността да се продават горивата на същите цени като тези на г-н Марешки.

Смятаме, че държавата дължи отговори не само на представителите на петролния бранш, но и на всички български данъкоплатци, а заявилият се като борец срещу статуквото Веселин Марешки - на неговите избиратели, а и на цялата общественост, казват от БПГА.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини