Last news in Fakti

19 Декември, 2016 12:15 4 130 8

БПГА: Държавата да каже за данъците на Марешки

  • марешки-
  • бпга-
  • горива-
  • бензин
БПГА: Държавата да каже за данъците на Марешки - 1

Колко са данъците, заплатени на държавната хазна от бизнеса на г-н Марешки с горива през последната година?

Това искат в официално писмо до медиите от Българската петролна и газова асоциация (БПГА).

Апелът е във връзка с проведеното изслушване на членовете на Българската петролна и газова асоциация във временната анкетна комисия за пазара на горива в Народното събрание, което се състоя на 14.12.2016 година, и последвалите изявления на г-н Веселин Марешки.

Членовете на Асоциацията проявяват загриженост за изсветляването на пазара на горива в България.

БПГА отказва да влиза в уличния стил и жаргон на г-н Марешки. Твърдо заявяваме, че „феноменът” Марешки е проблем на държавата, а не на петролната и газова асоциация.

За целта от БПГА настояват държавата да отговори пред българското общество – защитила ли е своя интерес и кои са държавните органи, извършили проверка и излезли с окончателни актове за дейността на г-н Марешки в бизнеса с горива?

Каним цитираните от него доставчици, а именно „Лукойл”, „Полисан” и „Сакса” да предложат на членовете на БПГА същите условия като на г-н Марешки, за да преценим възможността да се продават горивата на същите цени като тези на г-н Марешки.

Смятаме, че държавата дължи отговори не само на представителите на петролния бранш, но и на всички български данъкоплатци, а заявилият се като борец срещу статуквото Веселин Марешки - на неговите избиратели, а и на цялата общественост, казват от БПГА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 невярващия

    11 3 Отговор
    БПГА - Тоест КАРТЕЛА за който се говори пускат в ход всичките си налични номера само и само да унищожат БЪЛГАРСКИЯ РОБИН ХУД.
  • 2 Въпрос

    5 0 Отговор
    Колко данъци е заплатил Олигопола "лукойл" на българската държава? Златев кога ще бъде подведен под съдебна отговорност?
    Кога ще се национализира рафинерията?
  • 3 водоизместимост

    0 2 Отговор
    БПГА да пита ЛУКОЙЛ колко петрол влязъл в рафинерията, колко е преработила и колко е продала и дали е платила данъците и акциза съответно. И на данъкоплатеца ще му съобщено: ВСИЧКО Е ПЛАТЕНО ДО СТОТИНКА.
  • 4 Хайко

    4 1 Отговор
    Вие кажете също колко сте платили.
    Как се образува цената по вашите картелни бензиностанции?
    Ей такива работи - все картелни!!
    .*хти наглите типове...
    Нагли до безобразие..
  • 5 Митев

    6 0 Отговор
    Питайте ги как може да се продава метана за 0.77 ст. в Добрич а в цялата страна два че и три пъти по-скъпо????? А - 100 - 1.98 А- 95-1.78????? ЛУКОЙЛ ПРОДАВА СЪОТВЕТНО В БУРГАС НА КРАЧКА ОТ РАФИНЕРИЯТА МЕТАН 1.25ЛВ.А- 98-2.38ЛВ. А-95-1.98ЛВ Е ТОВА КАК ДА ГО КАЖЕМ АКО НЕ Е ПЛАДНЕШКИ ОБИР НА НАРОДА????ВИЕ СМЯТАЙТЕ С КОЛКО ВИ ОБИРАТ ТЕЗИ ИДИОТИ ЗА ЕДНО ЗАРЕЖДАНЕ????
  • 6 Дядо поп

    2 0 Отговор
    Докато не изметем тоя боклук в НС се така ще е,ще ни
    дерат,като катерици а ние само ще вием на умрело.
    Както и да се прегрупират те са си се едни същи.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай Тен

    0 0 Отговор
    В Македония бензина на скоро беше 1.67лв пак от Лук Ойл та си сметнете сами как сега и днес е 2.10лв